Distriktssköterska

Kristina Holmquist, distriktssköterska.

Kristina Holmquist

Varför valde du att bli sjuksköterska?
För mig fanns inget annat alternativ än att bli sjuksköterska. Mina lekar som barn var ofta att jag var sjuksköterska och bäddade ner alla mina dockor tillsammans med min syster. När jag sedan gjorde praktik inom primärvården bestämde jag mig för att det var distriktssköterska jag ville bli. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
En vanlig dag för mig på jobbet kan vara mycket varierande. Jag möter patienter i alla åldrar och har varierande arbetsuppgifter med mottagningsarbete och hembesök i hemsjukvården.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?
Det som är särskilt kul är att ha så varierande arbetsuppgifter. Man arbetar med svårt sjuka samtidigt som vi arbetar med hälsoprevention för att förebygga att människor ska bli sjuka. Det gör att vi måste ha ett helhetstänk med patienten i fokus för att kunna leverera ett bra jobb. Detta är något jag strävar efter varje dag.

Hur har din utveckling sett ut hos Capio?
Jag började 2007 på Capio VC Lidingö, jag var då nyutexaminerad distriktsköterska och har sedan dess gått handledarutbildning, skrivit kandidat- och magisteruppsats och gått en ledarskapsutbildning. Detta har stärkt mig i min yrkesroll, och det är positivt att känna att arbetsgivaren vill att sina anställda utvecklas.

Varför skulle du rekommendera andra att söka sig till Capio?
Capio är ett företag som strävar efter att leverera kvalitet för sina patienter för att det ska bli god och säker vård. Man sätter patienten i fokus och det gillar jag. Det är korta beslutsvägar och det finns möjlighet att vara med att påverka.

Jobbar på

Capio Vårdcentral Lidingö

Anställd på Capio sedan

2007

Fritidsintressen

Jag tycker om att ta långa promenader, läsa och har precis lärt mig att sticka strumpor. Sedan går mycket av min fritid till mina barn som idrottar. På somrarna trivs jag på mitt land där jag tycker om att arbeta i trädgården.