Fästingvaccin åter i lager v27 + v28

TBE vaccin för vuxen kommer att levereras första veckan i juli (v 27) och för barn i mitten av juli (v 29).

Så tar vi hand om ditt barn

Så tar vi hand om ditt barn. Sköterska som undersöker bebis.

Vi på barnavårdscentralen arbetar med barns hälsa, trygghet och utveckling.

Vår uppgift är att tillsammans med dig se till att ditt barn får den hälsovård som behövs för att utvecklas, växa och må bra. Vi finns också här för att ge dig som förälder stöd i din föräldraroll. Vi arbetar efter de nationella riktlinjer som finns för barnhälsovården i Sverige. All barnhälsovård i Sverige är gratis.

Är du nybliven förälder erbjuder vi hembesök den första tiden. Även då barnet är 8 månader erbjuder vi hembesök. Då vi brukar tala om barnsäkerhet i hemmet. Därefter följer vi barnets utveckling och hälsa upp till sex års ålder vid era besök på vår BVC-mottagning. Vid behov gör vi extra uppföljningar av barnets hälsa eller hjälper dig att komma i kontakt med barnläkare, psykolog eller andra specialister. Vi erbjuder också råd och stöd om amning samt vaccination enligt Västra Götalandsregionens barnvaccinationsprogram.

Under barnets första år erbjuder vi också föräldragrupper där du får träffa andra föräldrar och samtala om olika ämnen som rör barn samt en kurs i babymassage.

Hos oss har du även tillgång till vårdcentral om ditt barn blir sjukt.

Välkommen till vår barnavårdscentral!

Innehållsansvarig för denna sida:

Malin Werling
ST-läkare och medicinskt ansvarig läkare, Capio Vårdcentral Axess.