Patient och personal Patient och personal

Vill du välja oss?

Vårdvalet är fritt och personligt och betyder att du väljer vilken mottagning du eller ditt barn vill tillhöra. Om du vill gå till just oss är du varmt välkommen.

Vad betyder det att ”lista sig”?
Det betyder att du väljer vilken vårdcentral du och din familj ska gå till när ni behöver vård. Självklart kan man gå till en vårdcentral utan att vara listad där men det har sina fördelar att välja.

Genom att gå till samma vårdcentral när du behöver hjälp, kan vi skapa kontinuitet i din vård. Därför är det en fördel att lista sig. I vissa regioner kan du även få en fast läkarkontakt. På Capio strävar vi efter att du ska känna dig trygg med de personer du möter vid dina besök hos oss. Och i den mån det är möjligt ser vi till att du får träffa samma läkare från gång till gång.

Hur ska man tänka när man väljer eller byter vårdcentral?
Du kan i stort sätt välja vilken vårdcentral du vill. I hela Sverige. Capio har i uppdrag från flera regioner i Sverige att bedriva vård. På alla våra vårdcentraler jobbar vi efter våra ledord; bota, lindra och trösta. 

Du kan byta vårdcentral genom att lista dig på den du vill tillhöra. Listningen från den tidigare vårdcentralen försvinner då automatiskt. Du kan byta vårdcentral hur många gånger du vill.

Hur gör man?
Nedan ser du tre alternativ på hur du listar dig i just din region hos oss på Capio. Välj det sätt du tycker är enklast för dig. Vi ser fram emot att bota, lindra och vara där för dig och dina kära.

Kan man välja direkt via webben?
I Region Skåne och Stockholm kan du göra ditt val via våra digitala vårdtjänster. Det enda som krävs är ett Mobilt BankID samt att du är folkbokförd på en adress i Sverige. 

 

 

Välj via 1177.se

Via e-tjänsten för vårdval på 1177 Vårdguiden gör du ditt val genom att logga in och gå till funktionen Ändra vårdval. I vissa landsting väljer du vårdcentral/hälsocentral, barnavårdscentral, rehab- och barnmorskemottagning separat.

1177.se kan du välja region/landsting och läsa mer om vad det innebär att välja vårdmottagning.

Patient i receptionen.

Gör ditt val på plats

Du kan naturligtvis även lista dig här på plats hos oss. Tala med oss i receptionen så hjälper vi dig.

Om Capio

Om du vill veta mer om Capios kvalitetsarbete, vårdutbud och vision, klicka på länken nedan.