Drop in-tider över jul

2018-12-19, 08:36

Idag den 19 december samt den 21 december stänger vår drop in-mottagning på eftermiddagen. Under vecka 52 och vecka 1 har vi öppet som vanligt. Vi kommer dock ha minskad bemanning, vilket kan innebära något längre väntetider. 

Vi vaccinerar enbart riskgrupp patienter

Just nu har vi begränsad antal doser av säsongens influensavaccin. I och med detta kommer vi att prioritera patienter som tillhör riskgrupper. Här kan du läsa mer om vilka som tillhör riskgrupperna.

Drop-in-mottagning

Lättakut. Ung kille som blir undersökt i örat på vår drop-in-mottagning.

Välkommen till vår drop-in-mottagning på Capio Vårdcentral Axess. Här kan vi direkt på plats hjälpa dig som är listad eller olistad med akuta medicinska besvär.

Vi tar till exempel emot dig med:

  • Luftvägsinfektion
  • Urinvägsinfektion
  • Akut ryggsmärta
  • Sårskada
  • Behov av förstadagsintyg 

Du som är listad på Capio Vårdcentral Axess kan också få hjälp med en kort initial bedömning och vidare planering av din vård för mer komplexa eller långvariga besvär. I sådana ärenden kan det dock vara till fördel för dig att först kontakta oss per telefon 031-725 00 75 för att få bästa hjälp. 

När du kommer in till vår drop-in-mottagning tar du en nummerlapp, registrerar dig med hjälp av id-handling och väntar på din tur. Undantag kan vara små barn eller patienter med svåra akuta besvär såsom bröstsmärta eller andningsbesvär.

Har du något av dessa besvär, var snäll och säg till personalen i receptionen.

Om du har flera problem/besvär du vill ta upp är det viktigt att du väljer det som är viktigast för dig just idag. Självklart hjälper vi dig som är listad med bedömning och planering så att du får hjälp också med dina andra besvär vid senare tillfälle.

Vi hjälper gärna även dig som inte är listad hos oss på Capio Vårdcentral Axess med akuta åkommor enligt ovan. Vi utreder däremot inte besvär du haft en längre period. För förlängning av sjukskrivning eller förskrivning av beroendeframkallande läkemedel ber vi dig kontakta den vårdcentral du är listad på. 

Innehållsansvarig för denna sida:

Peter Sjöstedt
Tf. medicinskt ansvarig läkare, Capio Vårdcentral Axess.