Byte av journalsystem

Den 18 okt byter vi journalsystem. I samband med bytet och en tid framöver kan bokning och journalföring tyvärr komma att ta lite längre tid. Vi ber om överseende med detta.

19/10 och 25/10 endast drop in

Fredagen 19 okt och torsdagen 25 okt tar vi endast emot Drop-in till sjuksköterska.
Våra läkare online hjälper dig via Capio Go med flera vanliga besvär, 

Vaccination

Vaccination. Patientmöte.

Välkommen till vår vaccinationsmottagning. Vi vaccinerar gammal som ung men du ska ha fyllt ett år. Barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen.

När ska du inte vaccinera dig?

Du bör vanligtvis inte vaccinera dig om du har en allvarlig infektion i kroppen och tar antibiotika eller befinner dig i ett tidigt stadie av en graviditet. I vissa situationer är det dock så pass viktigt med skydd att du bör vaccinera dig ändå. Kontakta oss för rådgivning. Det finns alltid en läkare att tillgå på mottagningen.

Var ute i god tid

Många vaccin behöver tas vid upprepade tillfällen (i en serie), vilket medför återbesök under en tid. För andra vaccin tar det dagar eller veckor innan fullt skydd uppnås. Om du behöver skydd vid en viss tidpunkt rekommenderar vi därför att du bokar in ett besök så tidigt som möjligt. Detta för att du ska få bästa möjliga skydd.

Är du stickrädd?

Berätta gärna för oss om du är rädd för nålar. Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig.

Ditt besök hos oss

På mottagningen frågar vi dig om ditt allmänna hälsotillstånd och dina allergier. Därefter informerar vi dig om vilket skydd vi rekommenderar, svarar på eventuella frågor du har och ger dig din vaccination. I särskilda fall görs en förundersökning innan din vaccination, men det brukar sällan behövas.

Om du ska komma tillbaka för fler vaccinationer inom samma serie får du vanligtvis en ny tid direkt. Efter första eller andra besöket får du också ett vaccinationskort med dig hem.

Om du har ett vaccinationskort sedan tidigare, ta med dig det till mottagningen.

Innehållsansvarig för denna sida:

Stefan Bremberg
Chefsläkare