Mamma och barn utomhus. Mamma och barn utomhus.

Capio Vårdcentral Gårda

Sök vård här

Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt.

Logga in och starta besök

Aktuellt status Vaccination Covid-19 210226

Vi får just nu fullt förståeligt många frågor gällande vaccination mot Covid-19. Vi är på Vårdcentralen väl förberedda för vaccinationsstart, men har som ungefär hälften av vårdcentralerna i regionen ännu ej fått några doser tilldelade. Besked kommer väldigt kort innan leverans, men vi är väl förberedda för en snabb start när vi får komma igång. Vi följer noga regionens vaccinationsplan som fortfarande befinner sig i Fas 1. Det innebär att vi inledningsvis kommer att vaccinera våra patienter med hemtjänst och deras sammanboende. När fas 1 är helt klar så kommer vi att vaccinera våra äldsta patienter först. Vi har ringt till alla patienter över 70 år och har en bra planering för hur vi ska kontakta er när det är dags, men ber er att vara beredd på att det kommer att bli med kort varsel där möjlighet till byte av tid är minimal. Tack för er förståelse gällande denna väntan som vi tyvärr på intet sätt kan påverka

Kontakta oss via telefon

Helgfria vardagar 8.00-17.00

Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning, återbud och receptförnyelse.

031-352 31 00
Äldre kvinna utomhus i stadsmiljö.

Vaccination mot covid-19

Vi vaccinerar just nu dig som bor på särskilt boende för äldre (SÄBO) eller har hemtjänst enligt socialtjänstlagen, samt dig som lever nära någon som tillhör denna riskgrupp. Här hittar du information om hur du får en tid för vaccination på våra vårdcentraler.

Höstlöv i motljus

Provtagning antikroppar

Du som fyllt 18 år kan boka tid för provtagning av antikroppar mot Coid-19 genom att följa nedanstående länk. Observera att du skall ha varit symptomfri i två veckor. Varmt välkommen

Äldre kvinna i utomhusmiljö.

Har du frågor om coronavaccination?

Vaccinationerna av de bäst behövande har påbörjats. Via länken nedan får du uppdaterad information om coronavaccination och svar på några av de vanligaste frågorna.

Sköterskor chattar på en dator

Film - Så funkar vår chatt

Om du snabbt vill få hjälp eller behöver komma i kontakt med oss går det bra att använda vår nya chattfunktion. Hur det går till kan du se i filmen här.

Ser på skärm

Läs journalen via nätet

Du som är 16 år eller äldre kan läsa information ur din journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Där får du bland annat ta del av journalanteckningar, diagnoser, läkemedel och vissa provsvar. Du loggar in med e-legitimation på 1177.se. Journalinformation visas från 20 januari 2020 och framåt.

Poddmottagningen, illustration

Sjuka frågor, friska svar i podden från Capio

I Capios egen podd Poddmottagningen lär du dig mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser. Kunniga experter gästar och ger tips, råd och nyttig information samt svarar på lyssnarnas frågor.

Vanliga frågor

Vi på Capio får många frågor från våra patienter. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar.

Blodtrycksmätare.

Här finner du även: