kvinna i trädgårdsland kvinna i trädgårdsland

Kontakta oss

Få rådgivning och hjälp direkt i vår chatt. Vi kan även ansluta till videosamtal vid behov.

Vill du lista dig hos Capio?

I Sverige är vårdvalet fritt och personligt. Det betyder att du själv väljer vilken mottagning du eller ditt barn vill tillhöra.

Välj oss

Aktuellt status Vaccination Covid-19 210302

Vi har nu äntligen fått besked om vår första vaccinleverans, och påbörjar nu i vecka 9 vaccination av dom patienter som enligt Fas 1 har hemtjänst/larm samt deras hushållskontakter.

Då data och sekretesslagar har förhindrat Göteborgs stad från att kunna lämna information till oss gällande vilka patienter som har hemtjänst, så har vi fått förlita oss till att dom personer som fått ett brev hemskickat från Göteborgs stad om att kontakta oss verkligen har gjort det. Har du fått ett sådant brev, men ej kontaktat oss så är vi tacksam om du gör det så snart som möjligt.

Vi kommer i övergången till fas2, enligt Västra Götalandsregionens riktlinjer, att prioritera våra allra äldsta patienter. Vi har innan regionens förändrade riktlinjer gällande hur åldersindelningen ser ut i dom olika faserna, hunnit ringa alla våra patienter som är 70 år och uppåt, för att säkerställa hur vi snabbt skall kunna kalla till vaccination. Detta rörde sig om cirka 700 samtal, och ungefär lika många skulle tillkomma i åldersgruppen 65-69 år vilket vi just nu omöjligt kan utföra utan att ge kall på vår goda tillgänglighet... Vi har därför tagit fram tydliga listor även för alla patienter som är 65 år och uppåt för snabb kontakt, och är väl förberedda att vaccinera så intensivt som vaccintillgången tillåter oss. Vi har också bra koll på vilka patienter som tillhör fas 2 pga olika kroniska sjukdomstillstånd.

Vi tackar alla för ert tålamod i och alla fina ord vi dagligen får till oss i denna situation som vi inte kan påverka!

Martin Jensen
Verksamhetschef

Besök oss

Adress: Anders Personsgatan 12, Göteborg
Helgfria vardagar 8.00-17.00

Provtagning

Drop-in provtagning:
Måndag-fredag kl 8.00-11.30

Observera att provtagning gällande Covid-19 enbart sker på bokad tid. Sådan får du genom att kontakta oss på 031-352 31 00 eller via vår chatt här på hemsidan.

Ring oss

Kontakta oss via telefon

Helgfria vardagar 8.00-17.00
Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning, återbud och receptförnyelse.
031-352 31 00

Rådgivning och akut hjälp: För sjukvårdsrådgivning ring 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Jouröppet

Alléjouren

På Alléjouren tar vi hand om dig som behöver hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag.

Adress: Södra Allégatan 6
Drop-in vardagar
17.00-22.00
Drop-in helger
10.00-16.00

Besök jourmottagningen

Digitala vårdbesök

Digitalt när det är möjligt - fysiskt när det behövs.

Sök vård här

Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt.

Logga in och starta besök

1177 Vårdguidens e-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du hos oss administrera delar av din vård. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller e-legitimation.