Mamma och barn utomhus. Mamma och barn utomhus.

Capio Vårdcentral Sävedalen

Välkommen att kontakta oss för att få rådgivning eller boka tid.

Sök vård här

Få rådgivning och hjälp direkt via vår chatt.

Logga in och starta besök

Egentest covid-19

Här finns möjlighet för dig som har en smartphone att boka tid för egentest vid misstanke om pågående infektion covid-19. Du behöver inte ha ett mobilt BankID för att boka och du kan även boka provtagning för dina barn.

Läs mer och boka

Kontakta oss via telefon

Helgfria vardagar kl 8.00-17.00

Välkommen att ringa oss för rådgivning, tidsbokning och receptförnyelse.

031-340 22 00
Äldre kvinna utomhus i stadsmiljö.

Vaccination mot covid-19

Vi vaccinerar nu personer inom FAS 2 enligt prioritetsordningen äldst först. Vaccintillgången varierar inom regionen och verksamheter kan därför ha hunnit olika långt.

Påskliljor

Boka tid för vaccination mot Covid-19

Nu kan du som är född 1956 eller tidigare boka tid för vaccination. Personer med allergi, waranbehandling eller som ingår i Fas 1, ring oss på 031-3402200 för bokning. Vanligen släpps tider på torsdagar.

Blå bakgrund.

Antikroppstestning upphör 1 april

Från och med den 1 april upphör möjligheten att boka antikroppstest för covid-19 hos oss. Antikroppstest kommer endast att tas på medicinska grunder. För dig med symptom på covid-19 erbjuder vi naturligtvis fortfarande test för att påvisa pågående infektion, s.k. PCR-test.

Äldre kvinna i utomhusmiljö.

Har du frågor om coronavaccination?

Vaccinationerna av de bäst behövande har påbörjats. Via länken nedan får du uppdaterad information om coronavaccination och svar på några av de vanligaste frågorna.

Sköterskor chattar på en dator

Film - Så funkar vår chatt

Om du snabbt vill få hjälp eller behöver komma i kontakt med oss går det bra att använda vår nya chattfunktion. Hur det går till kan du se i filmen här.

Ser på skärm

Läs journalen via nätet

Du som är 16 år eller äldre kan läsa information ur din journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Där får du bland annat ta del av journalanteckningar, diagnoser, läkemedel och vissa provsvar. Du loggar in med e-legitimation på 1177.se. Journalinformation visas från 20 januari 2020 och framåt.

Poddmottagningen, illustration

Sjuka frågor, friska svar i podden från Capio

I Capios egen podd Poddmottagningen lär du dig mer om olika hälsofrågor, sjukdomar och diagnoser. Kunniga experter gästar och ger tips, råd och nyttig information samt svarar på lyssnarnas frågor.

Vanliga frågor

Vi på Capio får många frågor från våra patienter. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar.

Blodtrycksmätare.

Här finner du även: