Fysioterapeut undersöker knä. Fysioterapeut undersöker knä.

Vårt utbud

Vi erbjuder dig rehabilitering av hög kvalitet med bästa tänkbara service och bemötande.

 • Akupunktur

  Vi utför västerländsk akupunktur som är en vidareutveckling av traditionell kinesisk akupunktur. Det är inte kartlagt exakt vad som händer i kroppen vid akupunktur, men många studier har visat att västerländsk akupunktur kan vara en effektiv metod för att lindra smärta.

   

  Akupunktur kan till exempel användas vid:

  • Smärta i ländryggen, nacken eller skuldrorna
  • Tennisarmbåge
  • Knäartros

  Att få akupunktur kan kännas på olika sätt. Det kan till exempel kännas pirrande, tryckande, värmande eller kylande

 • Artrosskola

  Vi erbjuder dig med artros i händer, höfter och knän behandling hos oss via vår artrosskola. Under tre stycken teoretiska tillfällen lär vi oss mer om artros, dess symptom och behandling. Under sex veckor tränar vi därefter tillsammans eller på egen hand.

  Kontakta oss för att boka in dig till gruppen eller för att få reda på mer

 • Balansgrupp

  Som deltagare i gruppen får du träna styrka och balans under ledning av våra fysioterapeuter. Syftet är att förbättra och bibehålla styrka, balans och gångförmåga för att förebygga fall och funktionsnedsättning. Vi träffas under tio tillfällen. Ett grupptillfälle leds av arbetsterapeut.

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken.
  Tid: Kontakta oss för mer information.

 • Basal kroppskännedom

  Gruppen är pausad fram till och med februari 2021.Vi uppdaterar med information när den startas upp på nytt.

  Basal kroppskännedom utförs genom fysiska och mentala övningar där vi varvar rörelse och vila. Syftet är att bli mer förankrad i sin egen kropp för att återställa, bibehålla eller förbättra kroppslig och mental hälsa. Genom att öva regelbundet kan du förbättra din inre styrka och stabilitet.

  Hur går behandlingen till?

  Basal kroppskännedom utövas i grupp eller som individuell behandling. Kroppsliga positioner varierar mellan gående, stående, sittande och liggande. Under behandlingen guidar fysioterapeuten dig. 

  Vem har användning av Basal kroppskännedom?

  Basal kroppskännedom används främst vid stressrelaterad ohälsa, långvarig smärta och psykiska besvär såsom oro och ångest. Metoden används även i förebyggande syfte vid arbetsteknikträning eller förberedelse inför en aktivitet eller sport.

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken
  Kursledare: Sofia, leg. fysioterapeut

   

 • Bostadsanpassning

  Om du har svårt att klara av att göra vardagliga aktiviteter i ditt hem kan du ibland behöva en bostadsanpassning. En arbetsterapeut kan då hjälpa till med utredning och intyg samt fylla i ansökan för bostadsanpassning.

  Det är kommunen som beslutar om du ska få bidrag till bostadsanpassning.

  En bostadsanpassning kan till exempel innebära att:

  • Ta bort trösklar
  • Byta ut badkar mot dusch
  • Ordna en ramp vid entrén

  Vid behov kommer arbetsterapeuten hem till dig för att göra en bedömning av vilken hjälp du behöver. Kontakta oss gärna om du vill boka en tid för rådgivning,

 • Capio Active Training (CAT)

  CAT är en aktiv rehabilitering och träning. Vårt fokus ligger på de besvär som kan uppkomma i rörelseapparaten eller den smärta, nedstämdhet och oro i kroppen som du kan känna vid psykisk ohälsa. Under 8 veckor, en gång i veckan, tränar vi tillsammans med ett syfte att du ska stärka dig själv och bättre kunna hantera vardagen. Vid varje tillfälle ingår:

  - Lätt cirkulationsträning

  - Träning av styrka och smidighet med rehabyoga

  - Pedagogisk egenvårdsundervisning, för att jobba med din egen smärtlindring i din hemmiljö.

  - Mindfulness - träning med djupavslappning.

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken

  Tid: Kontakta Rehab för tider

  Kursledare: Elvira, leg arbetsterapeut

 • Dans för hälsa

  Dansgruppen är pausad fram till och med februari 2021.Vi uppdaterar med information när den startas upp på nytt.

 • Handrehabilitering

  Om du har besvär som rör smärta, domningar eller nedsatt styrka och rörlighet i fingrar, händer eller underarmar kan du få hjälp med handrehabilitering hos oss. Beroende på besvär och behov får du hjälp med fortsatt behandling eller stöd att träna hemma själv. 

  Vid vissa typer av besvär kan du behöva ett stöd eller en skena för handleden eller ett finger, dessa kallas för ortoser. Om du är i behov av en ortos hjälper vi dig med utprovning.

 • Hjälpmedel

  Du som har en funktionsnedsättning kan ibland behöva någon form av hjälpmedel. Om vår behovsbedömning visar att du behöver hjälpmedel kan du i regel få dem förskrivna av en arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Vissa arbetsterapeuter har även möjlighet att komma hem till dig för att undersöka vilken typ av hjälpmedel som passar dig. Om du är anhörig eller närstående erbjuder vi också handledning i förflyttning eller hantering av hjälpmedel.

 • McKenzie-metoden

  Denna behandling används vid problem i nacke, rygg, leder och muskler, både för att linda och förebygga nya besvär.

  Behandling kan vara aktuell för dig med besvär i:

  • Nacke
  • Rygg (eller vid nervpåverkan från ryggraden, till exempel ischias)
  • Leder

  Första steget i McKenzie-metoden är en grundlig genomgång av dina besvär i nacke, rygg, leder och muskler. Målet är att lindra smärtor och förebygga återkommande besvär. Tanken är att du efter behandlingen hos oss ska ha de verktyg du behöver och själv kunna utöva regelbundna övningar i vardagen.

  Metoden är effektiv vid rygg- och nackbesvär relaterade till exempelvis dålig hållning, diskproblematik eller ärrbildning i vävnader. 

 • Neurovårdteam

  Capio Rehab Kvillebäckens neurovårdteam vänder sig till dig som behöver rehabilitering i samband med din neurologiska skada eller sjukdom.

  Du kan vara nyligen insjuknad eller ha behov av återkommande rehabilitering efter tidigare sjukdom/skada som till exempel: 

  • MS
  • Parkinsons sjukdom
  • Ryggmärgsskada
  • Stroke

  Målsättningen är att du ska återvinna eller bibehålla bästa möjliga funktion för att kunna leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt.

  Innan behandlingsperioden påbörjas träffar du arbetsterapeut, sjukgymnast och vid behov logoped för bedömning och upprättande av en rehabiliteringsplan utifrån dina behov. Utvärdering/revidering av uppsatta mål kommer att ske regelbundet. Periodvis kommer gruppbaserad träning att erbjudas.

 • Ortopedisk manuell terapi (OMT/OMI)

  Behandlingen används för att förebygga och lindra smärta och besvär i nacke, rygg, leder och muskler.

  Denna behandling kan vara aktuell för dig med smärta i:

  • Leder
  • Nacke
  • Rygg
  • Armar
  • Ben

  Metoden ortopedisk manuell terapi handlar om att se kroppen utifrån ett helhetsperspektiv, där både fysiska och psykosociala faktorer vägs in. Behandlingen lämpar sig för både akuta och långvariga besvär.

  Målet är att lindra dina smärtor och förebygga att besvären kommer tillbaka.

 • Produkter

  Våra rehabprodukter är noggrant utvalda av fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut för att underlätta din rehabilitering och stödja dig att komma tillbaka till ett mer aktivt liv.

  Följande produkter finns att köpa hos Capio Rehab Kvillebäcken:

  Babysleep, 170 kr
  BabySleep är ett hjälpmedel för barn med lägesbetingad skallasymmetri (platt bakhuvud). Sidkudden BabySleep låter ditt spädbarn ligga bekvämt och säkert på sidan utan att rulla över på mage eller rygg och kan samtidigt röra armar och ben fritt.

  Fingerdeg, 80 kr
  Efter bedömning och utprovning hos arbetsterapeut har du möjlighet att köpa handträningsdeg för fortsatt egenträning i hemmet. 

  Förlossnings-TENS, 450 kr för fyra veckors hyra
  Av oss kan du hyra en TENS-apparat för smärtlindring före och inför din förlossning. Vi rekommenderar att du bokar tid för utprovning och genomgång två veckor före beräknad förlossning. Hör av dig till oss för mer information.

  Kinesiotejp, 120 kr
  Är en elastisk tejp som bl.a. används för att att stabilisera en led och öka muskelfunktionen. Tejpen används ofta av idrottare eftersom den elastiska förmågan gör det möjligt att röra sig obehindrat. Finns i olika färger.

  Kilstöd, 175 kr
  Kilstödet ger dig en framåtlutning när du sitter ned på en stol, vilket skapar en bättre vinkel för bäckenbenet och förebygger ryggsmärta.

  Ländryggsstöd, 275-395 kr
  Är ett stöd för dig som har ont i ryggen. Stödet ger ett stabilt och ergonomiskt stöd för ländryggen i sittande positioner, såsom vid bilkörning. Finns i flera storlekar och utformning.

  Sussydrag, 200 kr
  Sussydrag är en icke elastisk draglina som används för att förbättra rörligheten i till exempel armar, axlar, nacke. Monteras på dörren enligt medföljande anvisning.

  Theraband platt, 90 kr
  Används för alla former av muskelträning oavsett skada eller besvär. Gummibanden finns i olika färger och varierar i hårdhetsgrad.

  Theraband tube, 70 kr
  Slangformade träningsband för muskelträning. Finns i flera hårdhetsgrader.

 • Rehabilitering för barn

  Våra fysioterapeuter och arbetsterapeuter träffar barn i alla åldrar. Vi hjälper ditt barn med motorik, träning eller ortopediska bevär. Vi träffar även spädbarn som utvecklat skallassymmetrier.

 • Rehabilitering vid muskel- och ledbesvär

  Besvär från muskler och leder kan upplevas på många olika sätt. Det kan vara smärta eller värk som uppstått plötsligt eller kommit smygande. Det kan vara en ständig molande värk, en smärta som uppkommer vid vissa rörelser eller en mer diffus smärta. Ibland gör det inte ont utan känns som en domnande eller stickande känsla. Det kan också hända att muskeln eller leden är svullen eller att du till exempel känner dig kraftlös.

  För de allra flesta besvär som rör muskler och leder är det bra att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut som kan göra en bedömning och föreslå vilken behandling som passar bäst i ditt fall.

 • Samtal om fysisk aktivitet

  Genom att vara fysiskt aktiv kan du förebygga och behandla många olika typer av besvär och sjukdomstillstånd. Om du bokar ett hälsosamtal hos oss hjälper vi dig att hitta en motionsform som passar dina behov, önskemål och förutsättningar. Vid behov kan vi även skriva ut Fysisk aktivitet på recept (FaR). Du får då i samråd med oss välja en aktivitet och aktivitetsnivå som är lämplig för dig. Uppföljning erbjuds löpande.

 • Stresshantering

  Stress är i viss mån en del av livet, det är normalt att bli stressad ibland. Men att vara stressad under en längre period kan göra att kroppen tar skada. Det är därför viktigt med vila och återhämtning. Om du ofta upplever stress eller känner dig utmattad och till exempel får sömnproblem, ångest eller huvudvärk kan vi hjälpa dig.

 • Stresshantering, fortsättningskurs

  Vi träffas även här åtta gånger per kurs, en gång i veckan, i en och en halv timme. Varje tillfälle inleds med en kort sittande avslappningsövning och avslutas med en längre liggande avslappningsövning. Under kursen diskuterar vi olika teman samt gör övningar som kan hjälpa dig att lindra din stress. 

  I fortsättningskursen ingår teman som:

  • Sömn
  • Sömnstrategier
  • Mental träning
  • Livsstilsfaktorer
  • Meditation
  • Mindfulness

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken
  Tid: Kontakta oss för mer information.
  Kursledare: Malin, leg. fysioterapeut samt psykoterapiutbildad

 • Stresshantering, grundkurs

  Vi träffas åtta gånger per kurs, en gång i veckan, i en och en halv timme per tillfälle. Varje tillfälle inleds med en kort sittande avslappningsövning och avslutas med en längre liggande avslappningsövning. Under kursen diskuterar vi olika teman samt gör övningar som kan hjälpa dig att lindra din stress.

  I grundkursen ingår teman som:

  • Information om hur kroppen reagerar på stress, både fysiskt och psykiskt
  • Stressorer
  • Hanteringsstrategier
  • Andning
  • Hållning
  • Fysisk aktivitet

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken
  Tid: Måndagar kl. 10.30-12.00, onsdagar kl. 10.30-12.00 och kl. 16.00-17.30
  Kursledare: Malin, leg. fysioterapeut samt psykoterapiutbildad

 • Stötvågsbehandling

  Stötvågsbehandling, eller tryckvågsbehandling, är en behandlingsmetod för långvariga besvär i muskler och senor.

  Stötvågsbehandling kan prövas vid:

   • Hälsporre
   • Hälseneinflammation
   • Golfarmbåge
   • Tennisarmbåge
   • Trokanterit

  Så går behandlingen till
  Stötvågsbehandling görs med hjälp av tryckvågor och justeras efter dina besvär. En behandling omfattar vanligtvis tre till sex behandlingstillfällen med cirka en veckas mellanrum. Ett behandlingstillfälle brukar ta ungefär fem till tio minuter. Behandlingen utförs av någon av våra fysioterapeuter.

 • Sömnskola

  I sömnskolan träffas vi vid sju tillfällen. Kursen är en gång i veckan, en och en halv timme. Mellan varje kurstillfälle får du olika hemuppgifter att öva på hemma inför nästa tillfälle.

  Vi diskuterar bland annat:

  • Hur man skriver sömndagbok
  • Fakta om sömn
  • Sömnråd
  • Sömnhygien
  • Sömnstrategier
  • Oro och tankarnas betydelse för sömnen
  • Avslappnings- och insomningstekniker.

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken
  Tid: Måndagar kl. 14.15-15.45 
  Kursledare: Malin, leg. fysioterapeut samt psykoterapiutbildad

 • Paraffinbehandling

  Om du har smärta och minskad rörlighet i händernas fingerleder kan värmebehandling i paraffinbad ge smärtlindring.

  Paraffinbad kan till exempel användas vid:

   • Artros
   • Reumatiska besvär
 • TENS

  TENS är en apparat som skickar ut små elektriska strömmar som stimulerar nerver under huden. Detta gör att kroppens eget smärtlindringssystem aktiveras och dämpar smärtan tillfälligt.

  TENS kan till exempel användas vid:

  • Värk i muskler, rygg, nacke eller skuldra
  • Artros

  Om du har pacemaker kan det vara olämpligt att få behandling med TENS, därför är det viktigt att du berättar för oss om du har pacemaker.

 • Ta hand om din kvinnliga hälsa

  Vi har hjälp att erbjuda dig med smärta, spänning, läckage eller andra besvär från bäckenregionen.För dig med dessa besvär erbjuder vi individuell behandling.

 • Tejpning

  Vid vissa typer av skador som stukningar och senbesvär kan sjukgymnasten eller arbetsterapeuten använda sporttejp eller kinesiotejp som behandling. Att tejpa det skadade området ger avlastning och hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt. 

  Tejpning kan till exempel användas vid skador i:

  • Axel
  • Nacke 
  • Armbåge
  • Handled
  • Ländrygg
  • Höft
  • Lår
  • Knä
  • Benhinna
  • Vadmuskel
  • Fotled
  • Hälsena
 • Träna med KOL

  Kursen äger rum vid fem tillfällen, en och en halv timme per gång. Varje träff inleds med information och avslutas med träning i vårt gym.

  1:a tillfället: Vad är KOL? Vi talar om vad som händer i lungorna vid KOL.

  2:a tillfället: Vad kan jag göra för att må bättre? Teori om rökstopp - vi talar om rökningens effekter samt om fysisk aktivitet - att träna på rätt sätt.

  3:e tillfället: Hur kan jag förebygga infektioner?  Vi pratar om infektioner och ger kostinformation.

  4:e tillfället: Arbetsterapeuten informerar  - tips och råd om att göra vardagen enklare.

  5:e tillfället: Långtidseffekter av fysisk aktivitet. Fysioterapeuten informerar och vi har frågestund.

  Ta med dig träningskläder och inomhusskor.

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken
  Tid: Kontakta oss för mer information.
  Kursledare: Under ledning av leg. fysioterapeut tillsammans med Astma/KOL-sjuksköterska och arbetsterapeut.

 • Träning

  Vilken typ av träning som passar dig beror på dina besvär och dina förutsättningar. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans. Det kan också handla om att komma igång med lätt träning för att bli allmänt starkare och få bättre kondition. Tränar du redan mycket kan du istället behöva hjälp med specifika övningar efter en skada eller felbelastning.

  Vi hjälper också till med träning innan och efter operationer, samt rehabilitering och träning vid neurologiska skador och sjukdomar, till exempel stroke, hjärnblödning, hjärnskador, Parkinsons sjukdom och MS.

 • Ångesthantering

  Capio Rehab Kvillebäcken är en av de vårdgivare som deltar i ett projekt för att stärka kvinnors hälsa.

  För kvinnor med ångest och/eller prestationsbaserad självkänsla kommer vi att erbjuda individuella samtal eller behandlingsinterventioner i grupp. Gruppträffarna kommer att hållas en gång i veckan, i en och en halv timma, under åtta veckor. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment samt hemövningar.

  Plats: Capio Rehab Kvillebäcken
  Tid: Kontakta oss för mer information.
  Kursledare: Malin, leg. fysioterapeut samt psykoterapiutbildad.

 • Vardagsbalans

  Upplever du mycket stress eller har svårt att få vardagen att gå ihop av andra anledningar. Behöver du strategier och verktyg för hur du ska prioritera och hantera vardagslivet? Kontakta våra arbetsterapeuter för samtal