Vaccinationsmottagning stängd

Ska du ut och resa? Vi vill då informera om att vår vaccinationsmottagning för resevaccin nu är stängd och att vi istället hänvisar vaccination av resevaccin till Capio Läkarhus Torslanda.

Kurser och föreläsningar

Psykisk ohälsa, kurser och föreläsningar.

Kurser i vår

Under våren erbjuds kurser och föreläsningar om psykisk ohälsa. Du är välkommen att själv boka in dig på dessa kurser. Du kommer få med dig information och förslag på förändringar du kan göra för att må bättre inom det område som kursen handlar om.

Kurs för att hantera panik- och ångestattacker

Panikångest är hastigt påkommen ångest bestående av kroppsliga reaktioner som hjärtklappning, värme- och köldvågor genom hela kroppen, tryck över bröstet, kvävningskänsla, yrsel och svettningar. Det kan upplevas som en stark rädsla för att dö, bli galen eller tappa kontrollen. Undersökningar tyder på att ca 25-30 % av befolkningen årligen upplever en eller några panikattacker. 

Vi träffas i grupp i 1,5 timme under 7 veckor för att genom kognitiv beteendeterapi förstå vad det är som händer, hur det kan hanteras och vad som kan göras åt det. Kursen består av teori, gruppdiskussioner och hemuppgifter.

Föranmälan krävs.

Kursstart: tisdag, 12/2 kl. 08.30-10.00

Kurs för att hantera stress och utmattning

Vi erbjuder en kurs som ger dig verktyg för att lära dig förstå och analysera din stress, hitta samband och åtgärder, och därmed lättare finna en balans mellan påfrestningar och vila. Kursen består av teori, gruppdiskussioner och hemuppgifter.

Vi träffas i en grupp om ca 6-9 deltagare i 1,5 timme under 8 tillfällen.

Föranmälan krävs.

Kursstart: torsdag, 31/1 kl. 10.00-11.30

Anmälan:

Anmäl dig till föreläsningarna genom att ringa till vårdcentralen tel. 031- 744 23 30 eller via Mina Vårdkontakter 1177 (mobilt bankID).

Kostnaden för föreläsningen är 50 kr och du anmäler dig i receptionen på plan 3, gärna en kvart innan start. Föreläsningen är sedan på plan 4. Välkommen!

Innehållsansvarig för denna sida:

Johan Oledal
Specialist i allmänmedicin.
Medicinskt ansvarig läkare, Capio Läkarhus Kvillebäcken.