Stresshantering

Stress är i viss mån en del av livet, det är normalt att bli stressad ibland. Men att vara stressad under en längre period kan göra att kroppen tar skada och det är därför viktigt med vila och återhämtning. 

Om du ofta upplever stress eller känner dig utmattad och till exempel får sömnproblem, ångest eller huvudvärk kan du få hjälp av en arbetsterapeut eller en sjukgymnast.

Vi kan hjälpa dig med:

  • Att skapa en bättre struktur i vardagen
  • Olika avslappningsövningar

Ditt besök hos oss

För att hjälpa dig att skapa en bättre struktur brukar vi göra en kartläggning av din vardag. Vi pratar då om vad du lägger din tid på under en dag och vilka moment som stressar dig. Du kan till exempel få som uppgift att göra en tidsdagbok där du skriver upp vad du gör under några dagar. Sedan träffas vi igen och pratar om det du har skrivit. Vi tittar tillsammans på de moment du vill förändra och du kan sedan få i uppgift att testa att göra på ett nytt sätt. Målet är att tillsammans med dig skapa en bättre struktur i din vardag för att du ska må bättre och känna dig mindre stressad. 


Hos oss kan du även få hjälp med avslappning och träning som stärker kroppens resurser och gör dig mer stresstålig. Vid behov hjälper vi dig också med smärtlindring.

Innehållsansvarig för denna sida:

Peter Sjöstedt
Specialist i allmänmedicin. Regional Medicinsk Chef.

Texten granskades 2017-09-28.

Innehållsansvarig för denna sida:

Torbjörn Collinder
Specialist i allmänmedicin.
Medicinskt ansvarig läkare, Capio Vårdcentral Orust.