Träning

Patient får hjälp att stärka sina muskler.

Träning är den vanligaste behandlingen hos oss och passar för många olika typer av besvär.

Vilken typ av träning som passar dig beror på dina besvär och dina förutsättningar. Det kan handla om att göra specifika rörelser för att öka rörligheten i en led, bygga upp styrkan i en viss muskel eller förbättra din balans. Det kan också handla om att komma igång med lätt träning för att bli allmänt starkare och få bättre kondition. Tränar du redan mycket kan du istället behöva hjälp med specifika övningar efter en skada eller felbelastning.

Vi hjälper också till med träning innan och efter operationer, samt rehabilitering och träning vid neurologiska skador och sjukdomar, till exempel stroke, hjärnblödning, hjärnskador, Parkinsons sjukdom och MS.

Träningen anpassas efter dina behov

Efter vi har gjort en bedömning av dina besvär väljer vi ut övningar som passar just dig och dina behov. Ofta får du övningarna utskrivna på ett papper med bilder och texter. Det är olika hur länge och ofta du behöver göra de olika övningarna. Tillsammans med dig sätter vi upp en plan för träningen och vilka långsiktiga mål du har med behandlingen.


Alla är välkomna

Du är välkommen med eller utan remiss.

Träna i vår träningssal

Som patient hos oss har du möjlighet att träna i vår träningssal. Det kan till exempel vara aktuellt för dig som behöver förebygga eller rehabilitera en skada, komma igång att träna eller gå ner i vikt. Vi erbjuder också gruppträning.

Innehållsansvarig för denna sida:

Peter Sjöstedt
Specialist i allmänmedicin. Regional Medicinsk Chef.

Texten granskades 2017-09-28.

Innehållsansvarig för denna sida:

Torbjörn Collinder
Specialist i allmänmedicin.
Medicinskt ansvarig läkare, Capio Vårdcentral Orust.