2020-03-12, 13:29

Riktlinjer för dig som patient gällande Corona virus:

Det är viktigt att du som patient fortsatt får den hjälp du behöver. Om du har luftvägssymtom så som hosta, andningssvårigheter, feber, eller har varit i riskområden eller träffat smittad person, ska du istället för att komma till mottagningen kontakta oss per telefon så att vi kan boka om ditt besök till ett telefonbesök/videobesök.

Aktuellt om coronaviruset

Vill du dricka mindre men har svårt att hjälpa dig själv?

Hösten är här och det kan gå trögt att komma in i nya rutiner. Sommaren innebär ofta mer alkohol och det kan ta tid att erkänna för sig själv att man dricker lite för mycket. Men vill du dricka mindre och har svårt att hjälpa dig själv med det, då är det bra att ta professionell hjälp i tid.

Du kan ha ett riskbruk som riskerar att utvecklas till missbruk och beroende om du inte bryter det i tid. 

Att söka förebyggande hjälp leder ofta till att du faktiskt kan fortsätta dricka alkohol men på ett nytt sätt. Genom behandling får du verktygen som hjälper dig att förändra ditt beteende.

Är du i ett läge där du ofta känner att alkoholen tar för stor plats i ditt liv, att du dricker för mycket och att du inte mår bra av det, då är det dags att söka hjälp. Capio Hjärnhälsans program för kontrollerat drickande ger dig snabb och professionell hjälp med att bromsa dåliga alkoholvanor i tid.

Hör av dig till hjarnhalsan@capio.se eller 08 518 194 20 för mer information och tidsbokning.