Telepsykiatri

Du vet väl att du kan få träffa din behandlare via videomöte?

Nu erbjuder Capio Psykiatri möjlighet för dig som patient att prata med din behandlare eller läkare genom videosamtal istället för telefonsamtal. I nuläget är det endast telefonsamtal som kan ersättas med videosamtal.

Du och din behandlare/läkare kommer gemensamt överens om ifall videosamtal är lämpligt för dig. Besöket bokas av din behandlare/läkare och en bekräftelse skickas till dig.

Systemkrav för att få videosamtal att fungera

  • iPad/iPhone (iOs 7.0 eller senare) alternativt Andriodplatta/smartphone (v4.4 eller senare)
  • KRY-appen, som laddas ner från App Store alternativt Google Play
  • Mobilt BankID
  • Stabil internetuppkoppling

Om du använder dator så måste den ha:

  • Webbkamera
  • Mikrofon och högtalare
  • Webbläsare Chrome (version 34 eller högre) eller Firefox (version 35 eller högre)
  • Mobilt BankID eller Bank-id via datorn
  • Stabil internetuppkoppling
  • inloggning via https://www.kry.se/app/loggain

Innan videosamtalet startar så kommer du att genomföra ett funktionstest, som ser till att din utrustning fungerar som den ska. 

Sekretess och Säkerhet

All datatrafik, inklusive videomötestrafik går via KRY och skyddas med kryptering. Identitet verifieras med e-legitimation eller mobilt bankId för både patient och läkare. Information kring mötesbokningar behandlas under sträng sekretess i enlighet med personuppgiftslagen och patientdatalagen. Videomöten spelas inte in och dokumenteras således inte utöver behandlare eller läkarens anteckningar i din journal, precis som vid ett vanligt besök. 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Om du eller dina anhöriga har några frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss eller undrar över något annat, så är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Capio Psykiatri Linköping

Receptionen 010-105 90 48, helgfri vardag 08.00-16.00
Rådgivningbokas från 08.00
Adress: Nygatan 22, 582 19 Linköping 

E-post: capiopsykiatrilinkoping@regionostergotland.se

Capio Psykiatri Norrköping

Receptionen 010-105 90 49, helgfri vardag 08.00-16.00
Rådgivning bokas från 08.00
Adress: Trädgårdsgatan 6A, 602 24 Norrköping

E-post: capiopsykiatrinorrkoping@regionostergotland.se

E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet skall du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

För att kontakta oss på ett säkert sätt, där vi kan garantera sekretessen, ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster (inloggning via e-legitimation). Om 1177 Vårdguidens e-tjänster inte är tillgängliga ber vi dig istället att ringa oss.