2020-03-12, 13:29

Riktlinjer för dig som patient gällande Corona virus:

Det är viktigt att du som patient fortsatt får den hjälp du behöver. Om du har luftvägssymtom så som hosta, andningssvårigheter, feber, eller har varit i riskområden eller träffat smittad person, ska du istället för att komma till mottagningen kontakta oss per telefon så att vi kan boka om ditt besök till ett telefonbesök/videobesök.

Aktuellt om coronaviruset

Funktionsutredning

En funktionsutredning görs för att se hur du som patient klarar av vardagliga sysslor och din förmåga att hantera ditt liv.

Lika viktigt som minskade symtom är en förbättrad funktion. Därför bedöms hur man klarar av vardagliga sysslor (fysisk funktionsförmåga), hur det fungerar med minnet, inlärningsförmågan, informationshantering, språkliga funktioner och styrning av handlingar (kognitiv funktionsförmåga). Det handlar också om den psykiska funktionsförmågan - humöret, det mentala välbefinnandet, förmågan att känna till sina egna krafter och hur man bemöter utmaningar, samt social funktionsförmåga, där man tittar på hur man fungerar i samspel med andra människor.

Utförs av arbetsterapeut

Arbetsterapeuten utför funktionsutredning som kan vara ett led i neuropsykiatriska utredningar, eller vid frågeställningar från läkare gällande din funktionsförmåga. Du kan även träffa arbetsterapeuten för en arbetsförmågebedömning, som kan användas i kontakt med olika myndigheter. 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Om du har några frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon: Linköping 010-105 90 48 / Norrköping 010-105 90 49.

Boka tid

Är du patient och behöver boka in en ny besökstid ringer du till din mottagning helgfria vardagar 08-16.

Vid avbokning av tid gör så här

Läs mer om hur du får vård hos oss