2020-03-12, 13:29

Riktlinjer för dig som patient gällande Corona virus:

Det är viktigt att du som patient fortsatt får den hjälp du behöver. Om du har luftvägssymtom så som hosta, andningssvårigheter, feber, eller har varit i riskområden eller träffat smittad person, ska du istället för att komma till mottagningen kontakta oss per telefon så att vi kan boka om ditt besök till ett telefonbesök/videobesök.

Aktuellt om coronaviruset

2019-11-08, 16:38

Vi har flyttat till Wollmar Yxkullsgatan 25, 5tr. Välkommen!

Generaliserat ångestsyndrom - GAD

Personer med generaliserat ångestsyndrom (GAD) har en överdriven rädsla och oro för stort som smått vilket påverkar alla aspekter av livet.

Går du ofta omkring och grubblar? Resonerar du med dig själv på ett negativ sätt? Oroar du dig konstant för vad som kommer att hända i framtiden?

Personer med GAD har en ständig okontrollbar oro inför framtiden och förväntade katastrofer. Oron och ängslan ger ofta kroppsliga obehag som exempelvis spändhet, mag- och tarmbesvär samt störd nattsömn. Det är vanligt att personer med generaliserat ångestsyndrom drabbas av andra former av ångest, depression eller missbruk av något slag.

Det sociala livet

Individer med generaliserat ångestsyndrom fungerar oftast socialt och i arbetslivet, men presterar under sin fulla förmåga på grund av oron som sjukdomen för med sig. De olika fysiska och psykiska obehagen kan periodvis orsaka funktionsnedsättning.

Vad som är typiskt för GAD är att den drabbade inte har en och samma sak att oroa sig för, utan hela tiden byter till något nytt att vara orolig över.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 08-578 911 00, vardagar 8.00-17.00.

Boka tid

Är du patient och vill boka aktivitet ringer du på din behandlares/ läkares telefontid. Info om telefontider kan du få via 08-578 911 00.

Vid avbokning av tid gör så här

Läs mer om hur du får vård hos oss