2020-03-12, 13:29

Riktlinjer för dig som patient gällande Corona virus:

Det är viktigt att du som patient fortsatt får den hjälp du behöver. Om du har luftvägssymtom så som hosta, andningssvårigheter, feber, eller har varit i riskområden eller träffat smittad person, ska du istället för att komma till mottagningen kontakta oss per telefon så att vi kan boka om ditt besök till ett telefonbesök/videobesök.

Aktuellt om coronaviruset

2019-11-08, 16:38

Vi har flyttat till Wollmar Yxkullsgatan 25, 5tr. Välkommen!

Hela hälsan

Vi har aktiviteter som är anpassade efter dina behov och förmåga! (ingen förkunskap krävs!)

Fysisk aktivitet är en vetenskapligt befäst metod att behandla både depression och ångest. Ibland kan det vara ett komplement till annan behandling, men vid exempelvis lättare depression kan 45 minuters träning 3 gånger i veckan vara det som ordineras.

Precis som vid läkemedelsbehandling och psykoterapi behövs uthållighet och effekten kan man se efter cirka 8-9 veckor. Vad du som person gör är mindre viktigt för effekten, det vill säga om du väljer dans, styrketräning eller löpning. Det är antal gånger per vecka, vilken intensitet det är och hur lång sessionen är som gör skillnaden. Ett exempel kan vara raska promenader som får dig att bli lätt svettig, 45 minuter 3 gånger i veckan under minst 9-10 veckor.

Du väljer en aktivitet som du tycker om och som gör dig glad och nöjd.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 08-578 911 00, vardagar 8.00-17.00.

Boka tid

Är du patient och vill boka aktivitet ringer du på din behandlares/ läkares telefontid. Info om telefontider kan du få via 08-578 911 00.

Vid avbokning av tid gör så här

Läs mer om hur du får vård hos oss