Introduktion och motivation

De flesta personer som har en ätstörning är ambivalenta inför att påbörja behandling. Man vill ha hjälp med att bli av med ångest, oro, nedstämdhet och alla fysiska besvär, men man är samtidigt rädd att förlora kontrollen över vikten, kroppsformen och maten. Därför erbjuder vi dig en introduktion innan din första dag på avdelningen både i dagbehandling och i heldygnsvård.

Syftet med introduktionen är att du ska få mer kunskap om behandlingen och ditt ätproblem så att du har lättare att finna motivation till förändring. Vi vill också att du ska känna dig trygg och uppleva kontroll när du påbörjar behandlingen. Vi tror nämligen att det gör att behandlingen blir mer framgångsrik och du får större möjlighet att bli mer aktiv och engagerad i behandlingen.

Introduktionen ser olika ut på de olika avdelningarna. Inför dagbehandling träffar du din terapeut fyra gånger under två veckors tid. Därefter utvärderar ni om du är redo att påbörja behandling. Inför heldygnsvård erbjuds du ett par samtal inför behandlingsstart, därefter erbjuds du en tid för behandlingsstart om du tillsammans med personalen överenskommer att du är redo för att påbörja behandling. Ibland kan man vara så svårt sjuk att man av medicinska skäl inte kan vänta på att påbörja behandling, då får man ha de introducerande samtalen på avdelningen.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Capio Ätstörningscenter 

Telefon: 08-590 009 60
mån-tors 08.00-17.00, fre 08.00-16.00
Fax: 08-590 009 89

Telefonrådgivning 
08-590 009 88 
helgfria vardagar 11.00-12.00

Dagvårdsavdelningen
Sofielundsvägen 4, 191 47 Sollentuna

Heldygnsvård - Jakobsbergs sjukhus
Birgittavägen 4, 177 31 Jakobsberg

Info.CACS@capio.se

E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet skall du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

För att kontakta oss på ett säkert sätt, där vi kan garantera sekretessen, ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster (inloggning via e-legitimation). Om 1177 Vårdguidens e-tjänster inte är tillgängliga ber vi dig istället att ringa oss.