Ätstörning

Att ibland oroa sig över sitt utseende är naturligt och något som de flesta upplever under sitt liv. Men när sporadisk oro över kropp och vikt övergår till ångest och påverkar hela din tillvaro kan du vara på väg att utveckla en ätstörning och behöva hjälp att bryta mönstret.

Ett gemensamt beteende, som finns hos nästan alla med ätstörningssymptom, är ett stort fokus på kropp, vikt och utseende. Eller att du utövar kontroll över ätandet och kompenserar för det du har ätit eller ska äta genom olika former som kräkningar, laxermedel eller överdriven träning.

Fullt utvecklad leder ätstörningen ofta till att hela ditt sociala liv påverkas. Du kan vara orkeslös, nedstämd, känna dig dålig och till och med äcklig, vilket också bidrar till att du drar dig undan sociala kontakter. Du är så upptagen av att ägna dig åt sådant som har med ätstörningen att göra, att du kanske väljer bort annat, till exempel att umgås med vänner. Du undviker sociala sammanhang, där det kan förekomma mat, som middagar, fika och fester.

För att bli fri från symptomen måste de beteenden som gör att du upprätthåller ätstörningen brytas.

Upplever du ätstörningssymptom och är oroligt att du är på väg att tappa kontrollen? Hos Capio Hjärnhälsan får du snabb och professionell hjälp att bryta mönstret i tid.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring vår behandling, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Capio Hjärnhälsan

Telefon 08-518 194 20 

telefontid vardagar 08.00-12.00

Adress: Krukmakargatan 37A, plan 4, 118 51 Stockholm

E-post: hjarnhalsan@capio.se

E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet skall du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.