Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar innebär att hjärnan arbetar och fungerar på ett annorlunda sätt inom vissa områden jämfört med för de flesta andra.

Att hjärnan fungerar annorlunda behöver inte betyda att det är något negativt i sig, men ofta påverkar det vardagen och livet på ett negativt sätt som skapar problem. De vanligaste funktionsnedsättningarna är ADHD, AST/Aspergers syndrom, Tourettes syndrom och språkstörning. De olika diagnoserna är närbesläktade och det förekommer att samma person har flera diagnoser. Det finns hög samsjuklighet, har du en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan du också ha till exempel bipolärt syndrom, ångestsyndrom och depression.

Vi kan utreda och behandla olika typer av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar med såväl läkemedel som terapeutisk behandling.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring vår behandling, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Capio Hjärnhälsan

Telefon 08-518 194 20 

telefontid vardagar 08.00-12.00

Adress: Krukmakargatan 37A, plan 7, 118 51 Stockholm

E-post: hjarnhalsan@capio.se

E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet skall du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Läs vidare