Riskbruk, missbruk och beroende

Vill du ändra dina alkohol- och drogvanor? Kanske upplever du att alkoholen eller drogerna börjar ta för stor plats i din vardag, och att din livsstil riskerar att skada din hälsa och dina sociala relationer?

Riskbruk innebär att du har en alkohol- eller drogkonsumtion som riskerar att leda till skadliga fysiska, psykiska och sociala effekter för dig och som i förlängningen kan utvecklas till missbruk och beroende. 

Ju tidigare du får hjälp, desto bättre

Om din alkohol- eller drogkonsumtion kan räknas som riskbruk är det viktigt att du får hjälp att komma till rätta med den så snart som möjligt. Tidiga insatser minskar risken för de hälsoproblem och sociala problem som ett etablerat missbruk kan leda till.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring vår behandling, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Capio Hjärnhälsan

Telefon 08-518 194 20 

telefontid vardagar 08.00-12.00

Adress: Krukmakargatan 37A, plan 4, 118 51 Stockholm

E-post: hjarnhalsan@capio.se

E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet skall du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.