Hur har du det med dina alkoholvanor?

Alkoholberoende är vanligt och innebär att du inte längre kan styra över ditt drickande. Du har svårt att klara dig utan alkohol, och beroendet kan leda till komplikationer för din hälsa.

Tecken på att du har ett alkoholmissbruk eller beroende kan vara att du upplever att du har förlorat kontrollen över ditt drickande och inte kan sluta dricka när du vill. Kanske känner du ett behov att dricka alkohol för att kunna slappna av eller fungera i sociala sammanhang. Suget efter alkohol kan vara svårt att stå ut med och du kanske behöver dricka mer för att uppnå samma berusningsnivå som tidigare.

Hjälp med avgiftning

Alkoholism är resultatet av biologiska, genetiska, psykologiska och sociala orsaker.

Om du druckit under en längre period kan du behöva hjälp av sjukvården för en avgiftning. Inlagd på en vårdavdelning får du hjälp av mediciner för att minska abstinenssymtomen och riskerna för komplikationer.

Oavsett om du dricker lite eller mycket, eller bara har funderingar kring alkohol, så är ett viktigt första steg att be om hjälp. Om du känner att du inte kan hantera ditt drickande på egen hand är du välkommen till oss så hjälper vi dig.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat? Önskar du boka tid för bedömning på någon av våra lokala beroendemottagningar?

Nacka Beroendemottagning
Planiavägen 17
Tel 08-718 77 00

Södermalms Beroendeteam
Södermannagatan 5
Tel 08-570 33 600

Värmdö Beroendemottagning
Skärgårdsvägen 7
Tel 08-570 33 600

Avboka tid? Så här gör du

Läs om hur du får vård hos oss