Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (LUS)

2018-11-14, 15:42

Kontaktuppgifter Capio Maria: fax 08-684 00 331, telefon 08-684 00 348.

 

 

Tar du droger?

Det kan vara svårt att sluta med droger på egen hand, eftersom du kan få jobbiga fysiska komplikationer. Då finns vi här för att hjälpa dig.

Kanske använder du någon drog som till exempel narkotika för att självmedicinera mot exempelvis ångest eller för att ladda upp inför en fest. Det som du ansåg vara "lite lagom" kanske har blivit mycket mer än du tänkt. Den positiva känslan av drogen byts så småningom ut mot abstinens och utmattningskänslor. Fysiska och beteendemässiga tecken på din användning av droger visar sig genom exempelvis humörsvängningar och förändringar i ditt beteende. 

Hjälp med avgiftning

Du kan få jobbiga och ibland allvarliga fysiska komplikationer när du slutar ta drogerna. Då är det bra att vända sig till en beroendemottagning för hjälp. Ibland räcker det med en samtalskontakt. Ibland behöver du hjälp med avgiftning inneliggande på en vårdavdelning.

Oavsett vilken drog du använder eller om du bara har funderingar kring droger och intag av droger så är ett viktigt första steg att be om hjälp. Om du känner att du inte kan hantera ditt drogintag på egen hand är du välkommen till oss så hjälper vi dig.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat? Önskar du boka tid för bedömning på någon av våra lokala beroendemottagningar?

Nacka Beroendemottagning
Planiavägen 17
Tel 08-718 77 00

Södermalms Beroendeteam
Södermannagatan 5
Tel 08-570 33 600

Värmdö Beroendemottagning
Skärgårdsvägen 7
Tel 08-570 33 600

Avboka tid? Så här gör du

Läs om hur du får vård hos oss