Grundkursföreläsningar för dig som går i behandling på öppenvården

2018-07-24, 13:55

Grundkursens föreläsningar löper på som vanligt varje torsdag kl 15-17 även under jul- och nyårshelgerna.

Så får du vård hos oss

Vi behandlar patienter som missbrukar eller är beroende av alkohol, droger eller läkemedel. Du behöver ingen remiss för att komma till oss, utan kan ringa direkt för att boka tid.

Du kan söka vård hos oss genom det fria vårdvalet. Du behöver inte bo i kommunen för att få söka vård, däremot utförs delar av beroendebehandlingen i stadsdelarnas regi. Och för att kunna ta del av den behandling som stadsdelarna erbjuder måste du vara skriven i respektive kommun. 

Du kan söka till oss med remiss via en annan vårdgivare, till exempel en vårdcentral, eller ringa oss direkt för att boka in ett möte. Vi strävar efter att du ska kunna komma till oss för ett första besök inom 30 dagar. Samma krav gäller oavsett om du har remiss eller gjort en egenanmälan. 

Innan ditt besök

Innan ditt besök har du säkert frågor som du önskar svar på. Det är bra om du också funderar igenom vad dina problem handlar om, när de började och om de förändrats över tid så att du kan ge oss en så tydlig bild som möjligt när du kommer. Ibland kan det även vara bra att ha någon närstående med sig vid första besöket, för att inte missa någon information. Men den du möter på mottagningen kommer också vilja prata med dig i enrum. 

Byta vård till oss

Om du önskar byta vårdgivare och komma till oss istället, är det bra om din aktuella behandlare skickar en remiss till oss, så att vår läkare kan få en bild av din problematik. Det kan också bli aktuellt att läkaren hos oss önskar journalkopior från tidigare behandlare. Ju mer vi vet om dig desto lättare är det för oss att ge dig rätt vård.

Bra att tänka på

Vi arbetar med frivillig, specialiserad beroendevård för personer över 18 år och vill komma tillrätta med ditt missbruk och beroende av alkohol, narkotika och läkemedel.

Är du beroende av opioider exempelvis heroin, opium, tramadol och vill få hjälp med behandling? På Capio Maria öppenvården, Wollmar Yxkullsgatan 25 har vi ett LARO-team som arbetar med just detta beroende. Kontakta LARO-teamet direkt.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat? Önskar du boka tid för bedömning på någon av våra lokala beroendemottagningar?

Nacka Beroendemottagning
Planiavägen 17
Tel 08-718 77 00

E-post: info@capiomaria.se

Södermalms Beroendeteam
Södermannagatan 5
Tel 08-508 13 259

E-post: info@capiomaria.se

Värmdö Beroendemottagning
Skärgårdsvägen 7
Tel 08-570 33 600

E-post: Kontakt Värmdö

E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet skall du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

För att kontakta oss på ett säkert sätt, där vi kan garantera sekretessen, ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster (inloggning via e-legitimation). Om 1177 Vårdguidens e-tjänster inte är tillgängliga ber vi dig istället att ringa oss.