Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (LUS)

2018-11-14, 15:42

Kontaktuppgifter Capio Maria: fax 08-684 00 331, telefon 08-684 00 348.

 

 

Att må dåligt - vad betyder det för dig?

Betyder det samma sak för alla? Absolut inte, att må dåligt kan se olika ut för olika människor beroende på deras livssituation.

Att må dåligt är för vissa människor när hjärnan går i ett så snabbt tempo att omvärlden inte hinner med eller att man knappt tar sig ur sängen på grund av att orken helt tagit slut. Eller att man känner sig annorlunda och inte passar in hur mycket man än försöker.

Kanske upplever du att din hälsa och din livssituation börjat påverkas negativt av dina alkoholvanor. Att du har svårigheter med att hantera alkoholen, blir aggressiv eller sms:ar dumheter och får minnesluckor. Eller så får du höra av din omgivning att du dricker för mycket.

Vi ger dig verktygen

Vill du ha hjälp att må bättre och hitta verktyg, som kan hjälpa dig att förändra just din situation, finns vi här för dig. Vi kan vara ditt stöd under din resa och tillsammans utformar vi din behandling.

Vi på Sicklamottagningen behandlar dig som har ett riskbruk eller missbrukar alkohol. Det vill säga att du inte är beroende av alkohol, men dricker så pass mycket att det medför en ökad risk för fysiska, psykiska och sociala konsekvenser. Vi erbjuder även behandling för dig som är anhörig och till dig som missbrukar destruktiva relationer.

Har du ett alkoholberoende eller drogproblematik är du välkommen till någon av Capio Marias beroendemottagningar.

Vet du inte vart du ska vända dig? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Läs vidare