Remisstopp från och med 12/12

2018-12-12, 12:55

Från och med dag 181212 tar inte Capio Maria emot remisser. Remisser skickas istället till Prima Maria som tar över verksamheten från och med den 30 december.

För frågor och konsultationer finns vi tillgängliga på telefon 0200-216 215 mellan kl. 8-16. Övrig tid kontakta vår akutmottagning som går att nå dygnet runt.

Grundkursföreläsningar för dig som går i behandling på öppenvården

2018-11-27, 11:45

Grundkursens föreläsningar löper på som vanligt varje torsdag kl 15-17 även under jul- och nyårshelgerna.

Hur har du det med dina alkoholvanor?

Alkoholberoende är vanligt och innebär att du inte längre kan styra över ditt drickande. Du har svårt att klara dig utan alkohol, och beroendet kan leda till komplikationer för din hälsa.

Tecken på att du har ett alkoholmissbruk eller beroende kan vara att du upplever att du har förlorat kontrollen över ditt drickande och inte kan sluta dricka när du vill. Kanske känner du ett behov att dricka alkohol för att kunna slappna av eller fungera i sociala sammanhang. Suget efter alkohol kan vara svårt att stå ut med och du kanske behöver dricka mer för att uppnå samma berusningsnivå som tidigare.

Hjälp med avgiftning

Alkoholism är resultatet av biologiska, genetiska, psykologiska och sociala orsaker.

Om du druckit under en längre period kan du behöva hjälp av sjukvården för en avgiftning. Inlagd på en vårdavdelning får du hjälp av mediciner för att minska abstinenssymtomen och riskerna för komplikationer.

Oavsett om du dricker lite eller mycket, eller bara har funderingar kring alkohol, så är ett viktigt första steg att be om hjälp. Om du känner att du inte kan hantera ditt drickande på egen hand är du välkommen till oss så hjälper vi dig.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat? Välkommen att kontakta oss på telefon 08-684 00 350.

Boka tid

Önskar du boka tid för bedömning på Sicklamottagningen?

Du når oss på telefon 08-684 00 350

Avboka tid? Så här gör du

Läs om hur du får vård hos oss