2020-03-12, 13:29

Riktlinjer för dig som patient gällande Corona virus:

Det är viktigt att du som patient fortsatt får den hjälp du behöver. Om du har luftvägssymtom så som hosta, andningssvårigheter, feber, eller har varit i riskområden eller träffat smittad person, ska du istället för att komma till mottagningen kontakta oss per telefon så att vi kan boka om ditt besök till ett telefonbesök/videobesök.

Aktuellt om coronaviruset

Så får du vård hos oss

Du kan komma till oss via remiss eller egenanmälan och behöver inte bo i kommunen.

Hos oss kan alla personer över 18 år med migrationserfarenhet söka vård. Du kan komma till oss via remiss från annan läkare, till exempel på vårdcentralen. Du kan även göra en egenanmälan på 1177.

När vi tar emot din remiss eller egenanmälan kommer vi att ta ställning till ditt behov av specialistpsykiatrisk vård.

Första besök inom 7 dagar
I det fall vi bedömer att du kan ha behöv av specialistpsykiatrisk vård erbjuder vi dig ett första besök inom 7 dagar. Det gäller oavsett om du har fått en remiss eller har gjort en egenanmälan.

Vårdcentralen – första linjens psykiatri
Vårdcentralen ansvarar för första linjens psykiatri, vilket innebär att det är önskvärt med en första bedömning där och eventuellt behandling där. Vårdcentralen kan hjälpa dig med många av de vanliga psykiatriska diagnoserna.

Vet du inte vart du ska vända dig? Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar kring att söka behandling hos oss, eller undrar över något annat, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Capio Centrum för stress och trauma

Telefon: 08-410 397 50

Mottagningen är öppen vardagar 08.00-16.00 eller efter överenskommelse