2020-03-12, 13:29

Riktlinjer för dig som patient gällande Corona virus:

Det är viktigt att du som patient fortsatt får den hjälp du behöver. Om du har luftvägssymtom så som hosta, andningssvårigheter, feber, eller har varit i riskområden eller träffat smittad person, ska du istället för att komma till mottagningen kontakta oss per telefon så att vi kan boka om ditt besök till ett telefonbesök/videobesök.

Aktuellt om coronaviruset

Vi tar tyvärr inte emot nya patienter

2019-11-08, 11:06

Körkortsmottagningen tar inte mot några nya klienter utan handhar endast de klienter som redan påbörjat sin utredning hos oss.

Alkolås

För dig som har fått eller riskerar att få ditt körkort återkallat på grund av rattfylleri finns det möjlighet att fortsätta köra bil med ett alkolås installerat i bilen.

Det första du behöver göra är att ansöka om alkolås hos Transportstyrelsen. 

Till ansökan krävs ett läkarintyg och en viljeförklaring, dessa blanketter hittar du på Transportstyrelsens hemsida (Ansökan om körkort med villkor om alkolås).

Läkarintyget kan vi hjälpa dig med och till det krävs det prover för både droger och alkohol. Så här arbetar vi:

  • 1:a besöket:  Provtagning av alkohol (blod) och droger (urin).
  • 2:a besöket: Utfärdande av läkarintyg. Ta med papper för synundersökningen från optiker, läkare eller behörig personal från trafikskola.

I samband med att alkolåset beviljas får du information om ifall du behöver skicka in läkarintyg och resultat från provtagningar under villkorstiden.

Under observationstiden kan vi hjälpa till med kallelse till  provtagning och läkarintyg.

Vi kan inte hjälpa till med synundersökningar

Vi har ett samarbete med Alkolåscenter Ringvägen 50 som kan hjälpa dig med alkolås och montering. (Vid frågor ring direkt till 08-87 77 50)