Två personer samtalar Två personer samtalar

Vårt utbud

Psykosmottagningen vänder sig till dig som har en psykossjukdom. Vi erbjuder vård och behandling som visat sig vara verkningsfulla. Det betyder att de behandlingsmetoder som vi erbjuder är kunskapsbaserade, utprövade och välanvända.

Psykosmottagningen i Kungsängen har det övergripande ansvaret för psykosvården i Järfälla och Upplands-Bro kommun och vänder sig till dig som har en psykossjukdom. 

Vi anpassar vårt behandlingsutbud och vårdformer efter dina behov som patient. Hos oss deltar du aktivt i din behandling och sätter tillsammans med din behandlare upp egna mål och får på så sätt kunskaper och verktyg för att kunna må bättre och kunna leva ett mer tillfredsställande liv.

Vi jobbar i team

Hos oss arbetar specialistläkare, kurator, sjuksköterskor, arbetsterapeut, mentalskötare, vårdadministratörer och case manager. Du får träffa de personalkategorier som har bäst kompetens att hjälpa just dig.

För dig som har svårt att förstå eller prata svenska anlitar vi alltid professionella tolkar.

Vård via remiss

Till oss kan du komma via remiss från annan vårdgivare, till exempel från vårdcentralen eller från en annan psykiatrisk mottagning. 

Utredningar för misstänkt psykossjukdom görs framförallt på vår allmänpsykiatriska mottagning i Jakobsberg eller hos någon av våra remittenter. 

Vården hos oss

Vi följer nationella rekommendationer samt regionala vårdprogram för att erbjuda de mest effektiva behandlingsmetoderna, både läkemedel och psykoterapi. Hos oss kan du få hjälp med: 

  • läkemedelsbehandling
  • psykologisk behandling
  • social träning och arbetsträning eller stöd för att fortsätta studera
  • psykoedukation - att du och dina närstående tillsammans får lära er om psykos och behandling.
""

E-tjänster 1177

Genom att logga in på 1177 kan du ta del av våra e-tjänster. Här kan du bland annat boka om din tid, förnya recept samt beställa journalkopior och intyg.

Kontakta oss

Adress

Kyrkvägen 6, 196 30 Kungsängen

Öppettider

Vardagar kl. 07:30-18:00.

Telefon

Mottagning 08-580 042 50, vardagar 08:00-17:00 för tidsbokning, information.
Rådgivning vardagar 08:00-22:00.