Stängt för utbildning fredagen den 22 september

Fredagen den 22 september har vi utbildningsdag för alla medarbetare på Capio Läkargruppen, vilket innebär att vi håller stängt hela dagen på operation, samtliga mottagningar och laboratoriet. Vi öppnar som vanligt igen på måndag den 25 september.

Du kan alltid nå oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster för om- och avbokning av tider, receptförnyelse m.m. och via vår växel 019-21 79 00.

Välkommen åter!

Ny telefonileverantör

Vi har precis bytt telefonileverantör. I och med detta kan det initialt uppstå problem med att komma fram på vissa telefonnummer. Om så är fallet når du oss via växeln 019-21 79 00 eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Om oss

Capio Läkargruppen erbjuder specialistvård med hög medicinsk kvalitet, medkänsla och ansvar. Vår vision är att vara den bästa servicegivaren i Sverige inom hälso- och sjukvård.

Hos oss får du personlig omvårdnad i en trevlig miljö. Målet är att hjälpa dig till en så bra livskvalitet som möjligt och att göra vägen dit angenäm.

Du kan söka vård på flera olika sätt – genom remiss från din läkare, egen vårdbegäran, privat sjukvårdsförsäkring eller via Kurant Access företagsavtal. Bor du utanför Örebro län kan du söka vård inom reglerna för vårdgaranti och valfrihet. Möjlighet finns även att betala hela kostnaden privat.

Våra specialiteter

Vi erbjuder vård inom följande specialistområden: allmänkirurgi, allmänmedicin, anestesi, gynekologi, handkirurgi, kardiologi, ortopedi, sjukgymnastik, sömnapné, urologi, vaccination, ögon samt öron-näsa-hals. Verksamheten är i huvudsak inriktad på mottagningsverksamhet och dagkirurgi men vi erbjuder även sluten vård, vilket innebär att vi har vårdavdelning med 9 vårdplatser.

Till företag erbjuder vi företagshälsovård i form av Kurant Access – ett koncept som innehåller skräddarsydda tjänster inom hälsa och sjukvård för att skapa friska och attraktiva arbetsplatser.

Kort om oss

Capio Läkargruppen grundades 1982 och flyttade tidigt in i lokaler vid Hamnplan i centrala Örebro. Genom åren har vi utvecklats till ett närsjukhus och fyller numera hela huset med verksamhet. Vi ägs Capio AB 91% och Region Örebro län 9%, som vi har vårdavtal med sedan 1991.

Capio Läkargruppen i siffror

150 anställda
30 000 läkarbesök
30 000 vaccinationer
7 600 sjukgymnastikbesök
8 400 sjuksköterskebesök
3 500 operationer
2 000 hälsoundersökningar och medicinska kontroller
1 200 barnmorskebesök
400 psykologbesök

Siffrorna anges per år (2016) och är ungefärliga siffror.