Om oss

Capio Läkargruppen erbjuder specialistvård med hög medicinsk kvalitet, medkänsla och ansvar. Vår vision är att vara den bästa servicegivaren i Sverige inom hälso- och sjukvård.

Hos oss får du personlig omvårdnad i en trevlig miljö. Målet är att hjälpa dig till en så bra livskvalitet som möjligt och att göra vägen dit angenäm.

Du kan söka vård på flera olika sätt. Bor du i Örebro län gäller att alla remisser och egen vårdbegäran till specialistvård kommer att hanteras av klinikerna inom Region Örebro län. Remisserna kommer att fördelas till något av länets fyra sjukhus där Capio Läkargruppen ingår. Bor du i ett annat län kan du söka vård inom reglerna för vårdgaranti och valfrihet. Vi tar även emot patienter som har sjukvårdsförsäkring eller själv väljer att betala sin vård. Till företag erbjuder vi Kurant Access företagshälsovård.

Våra specialiteter

Vi erbjuder vård inom följande specialistområden: allmänkirurgi, allmänmedicin, anestesi, företagshälsovård, gynekologi, kardiologi, ortopedi, sjukgymnastik, sömnapné, urologi, vaccination, ögon samt öron-näsa-hals. Verksamheten är i huvudsak inriktad på mottagningsverksamhet och dagkirurgi men vi erbjuder även sluten vård, vilket innebär att vi har vårdavdelning med 9 vårdplatser.

Till företag erbjuder vi företagshälsovård i form av Kurant Access – ett koncept som innehåller skräddarsydda tjänster inom hälsa och sjukvård för att skapa friska och attraktiva arbetsplatser.

Kort om oss

Capio Läkargruppen grundades 1982 och flyttade tidigt in i lokaler vid Hamnplan i centrala Örebro. Genom åren har vi utvecklats till ett närsjukhus och fyller numera hela huset med verksamhet. Vi ägs Capio AB 91% och Region Örebro län 9%, som vi har vårdavtal med sedan 1991. Vi är
ISO-certifierade avseende kvalitet 9001:2015 och miljö 14001:2015.

Capio Läkargruppen i siffror

140 anställda
30 000 läkarbesök
29 500 vaccinationer
8 500 sjukgymnastbesök
6 700 sjuksköterskebesök
3 560 operationer
1 800 hälsoundersökningar och medicinska kontroller
1 300 barnmorskebesök
660 psykologbesök

Siffrorna anges per år (2017) och är ungefärliga siffror.