Stängt för utbildning fredagen den 22 september

Fredagen den 22 september har vi utbildningsdag för alla medarbetare på Capio Läkargruppen, vilket innebär att vi håller stängt hela dagen på operation, samtliga mottagningar och laboratoriet. Vi öppnar som vanligt igen på måndag den 25 september.

Du kan alltid nå oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster för om- och avbokning av tider, receptförnyelse m.m. och via vår växel 019-21 79 00.

Välkommen åter!

Ny telefonileverantör

Vi har precis bytt telefonileverantör. I och med detta kan det initialt uppstå problem med att komma fram på vissa telefonnummer. Om så är fallet når du oss via växeln 019-21 79 00 eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Råd till gravida

Graviditet innebär en immunitetssänkning för att inte stöta ifrån det barn som växer och därför har man som gravid en ökad risk att få sjukdomar utomlands. Det är därför viktigt att noga tänka igenom vilka risker du är beredd att ta.

Förutom de komplikationer som kan förekomma under graviditeten oberoende av utlandsresa så kan även enklare sjukdomar med hög feber eventuellt vara skadligt för fostret. Malaria är en mycket allvarligare sjukdom hos gravida liksom hepatit E. Många vaccinationer liksom malariatabletter kan inte ges utan risk vid graviditet. Resmålet är förstås avgörande för de risker som kan accepteras.

Hör av dig till vår mottagning för råd och hjälp i denna bedömning!