Kirurgmottagningen

Välkommen till kirurgmottagningen. Vi behandlar patienter med ljumsk- och navelbråck, ändtarmsbesvär, pilonidalcystor, åderbråck samt magbesvär. Vi utför bedömning och borttagning av hudförändringar samt opererar nageltrång. Vi har snabba tider till de flesta operationer.

 Vi hjälper dig med

  • Bedömning och operation av ljumskbråck och navelbråck
  • Vi utför gastroskopi och gör bedömningar av kirurgiska mag-tarmsjukdomar
  • Vi gör bedömningar med rektoskopi och proktoskopi av hemorrojder inför eventuell operativ åtgärd
  • Åderbråck – vi erbjuder operation samt sprutning
  • Borttagning av hudförändringar och olika typer av fettknölar
  • Bedömning och operation av nageltrång.

Vi jobbar i team

På mottagningen arbetar erfarna specialister i allmänkirurgi, sjuksköterskor och medicinska vårdadministratörer. Vi jobbar i team vilket ger trygghet och kontinuitet för dig som patient.

Gunnel Westberg, specialist i allmänkirurgi
Åsa Ek, specialist i allmänkirurgi

Hög kvalitet

Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Vi är med i det nationella registret för ljumskbråckskirurgi (Svenskt bråckregister) och utför systematiskt patientnöjdhetsmätningar.

Så här söker du hit

Du kan komma på remiss från din vårdcentral eller skriva en egen vårdbegäran. Remisskraven kan skilja sig åt i de olika landstingen. Bor du i ett annat län så kan du få information om vad som gäller hos din vårdgivare eller vårdslussen. Har du en sjukvårdsförsäkring bokar du tid via det telefonnummer du har fått från ditt försäkringsbolag. Väljer du att själv betala för din vård behöver du ingen remiss.

En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Det är den mottagande specialistmottagningen som avgör vilken vård du ska få. Antingen får du besked om att du kommer att kallas till mottagningen eller så hänvisas du till primärvården. Du kan också få egenvårdsråd. Mer information finner du på www.regionorebrolan.se/egenvardbegaran.

Fyll i blanketten Egen vårdbegäran kirurgmottagningen och skicka den med post. Du kan också fylla i blanketten via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ringa till mottagningen och be att få en blankett hemskickad.

Tillfällig information till dig som tillhör Region Örebro län (februari 2018)

Capio Läkargruppen har vårdavtal med Region Örebro län vilket innebär ett begränsat uppdrag. På kirurgmottagningen har vi nu uppnått den avtalade volymen. Det innebär att vi för närvarande inte har möjlighet att ta emot fler patienter inom vårdavtalet med Region Örebro län, till exempel via Egen vårdbegäran.