Ögonmottagningen

Välkommen till ögonmottagningen. Här utreder vi, behandlar och opererar ögonsjukdomar. Ögonsköterskorna har även egna mottagningar med bland annat synkontroller och synfältsundersökningar.

Vi hjälper dig med

  • Kataraktkirurgi (grå starr)
  • Ögonlockskirurgi
  • Glaukombehandling (grön starr)
  • Allmän ögonsjukvård
  • Olika laserbehandlingar

Vi behandlar inte barn under 15 år och inte skelningsproblematik.

Vi jobbar i team

Våra ögonspecialister tillsammans med ögonsköterskorna och medicinska vårdadminstratörer ser till att du får den bästa vården.

Shaul Ibrahim, specialist i ögonsjukdomar
Lars Walfridsson, specialist i ögonsjukdomar
Maria Jemt, specialist i ögonsjukdomar
Pia Sundsten - Aronsson, specialist i ögonsjukdomar

Hög kvalitet

Vi utför årligen cirka 900 kataraktoperationer och cirka 200 ögonlocksoperationer. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Vi är med i det nationella registret för kataraktkirurgi och utför systematiskt patientnöjdhetsmätningar.

Så här söker du hit

Du kan komma på remiss från din vårdcentral eller skriva en egen vårdbegäran. Just nu har vi inte möjlighet att ta emot remisser från optiker i länet. Remisskraven kan skilja sig åt i de olika landstingen. Bor du i ett annat län så kan du få information om vad som gäller hos din vårdgivare eller vårdslussen. Har du en sjukvårdsförsäkring bokar du tid via det telefonnummer du har fått från ditt försäkringsbolag. Väljer du att själv betala för din vård behöver du ingen remiss.

En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Det är den mottagande specialistmottagningen som avgör vilken vård du ska få. Antingen får du besked om att du kommer att kallas till mottagningen eller så hänvisas du till primärvården. Du kan också få egenvårdsråd. Mer information finner du på www.regionorebrolan.se/egenvardbegaran.

Fyll i blanketten Egen vårdbegäran ögonmottagningen och skicka den med post. Du kan också fylla i blanketten via 1177 Vårdguidens e-tjänster, eller ringa till mottagningen och be att få en blankett hemskickad.