Influensavaccin till alla

Nu har vi influensavaccin till alla, även dem som inte tillhör en riskgrupp. Dock ej till barn under 3 år. Välkommen på drop in - se våra drop in-tider.

Ögonmottagningen

Välkommen till ögonmottagningen. Här utreder vi, behandlar och opererar ögonsjukdomar. Ögonsköterskorna har även egna mottagningar med bland annat synkontroller och synfältsundersökningar.

Vi hjälper dig med

  • Kataraktkirurgi (grå starr)
  • Ögonlockskirurgi
  • Glaukombehandling (grön starr)
  • Allmän ögonsjukvård
  • Olika laserbehandlingar

Vi behandlar inte barn under 15 år och inte skelningsproblematik.

Vi jobbar i team

Våra ögonspecialister tillsammans med ögonsköterskorna och medicinska vårdadminstratörer ser till att du får den bästa vården.

Shaul Ibrahim, specialist i ögonsjukdomar
Lars Walfridsson, specialist i ögonsjukdomar
Maria Jemt, specialist i ögonsjukdomar
Pia Sundsten-Aronsson, specialist i ögonsjukdomar
Karim Makdoumi, specialist i ögonsjukdomar
Daniel Markén, specialist i ögonsjukdomar
Magnus Otto, specialist i ögonsjukdomar

Hög kvalitet

Vi utför årligen cirka 1500 kataraktoperationer och cirka 200 ögonlocksoperationer. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Vi är med i det nationella registret för kataraktkirurgi och utför systematiskt patientnöjdhetsmätningar.

Så här söker du hit

Patienter från Örebro län
Enligt nya remissregler i nytt avtal med Region Örebro län ska alla egen vårdbegäran och remisser skickas till respektive specialistklinik på Universitetssjukhuset i Örebro. Dessa fördelas sedan till något av länets fyra sjukhus där Capio Läkargruppen ingår. Du hittar information och blanketter för egen vårdbegäran på 1177.se.

Patienter från övriga län i Sverige
Vi tar emot patienter från övriga län via remiss eller egen vårdbegäran. Vill du veta mer om vårdgaranti och valfrihet kan du vända dig till vårdslussen i ditt hemlandsting eller läsa på 1177.se.

Egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Fyll i blanketten Egen vårdbegäran ögonmottagningen. Du kan också fylla i blanketten på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Patienter med sjukvårdsförsäkring
Vi tar emot patienter med sjukvårdsförsäkring. Har du en sjukvårdsförsäkring bokar du tid via det telefonnummer du har fått från ditt försäkringsbolag.

Privatpatienter
Väljer du att själv betala för din vård behöver du ingen remiss. Vill du veta mer om privata besök är du välkommen att kontakta oss.