Vårdplaneringen

I vårdplaneringen arbetar sjuksköterskor med råd i medicinska frågor och sjukvårdsplanering för försäkringskunder.

Capio Läkargruppen har lång erfarenhet som samarbetspartner till Försäkringsbolag när det gäller sjukvårdsplanering och sjukvårdsrådgivning till kunder med sjukvårdsförsäkring. Verksamheten startade redan 2003 då vi hade uppdraget från flera bolag. Sedan 2009 sjukvårdsplanerar vi åt Folksam. Vi har ett nära samarbete med kunden där vi kontinuerligt och systematiskt arbetar för ständiga förbättringar och utveckling.

I verksamheten arbetar just nu cirka 15 erfarna legitimerade sjuksköterskor som hjälper försäkringskunderna med råd i medicinska frågor och tips om egenvårdsåtgärder. Sjuksköterskorna hjälper också till att boka in tid till rätt vårdgivare och rätt kompetens i hela Sverige. I dag bedrivs verksamheten helgfria vardagar kl 8-17. Arbetet sker i digitala plattformar och det finns rådgivningsstöd.

Att verksamheten bedrivs i Capio Läkargruppens lokaler är en styrka då specialistkompetens inom flera specialiteter finns nära till hands i huset. Några av sjuksköterskorna arbetar också i den kliniska verksamheten.

Det är ett spännande och stimulerande jobb där vi har en hög kundnöjdhet. Ia som är en av sjuksköterskorna i sjukvårdsplaneringen berättar om sitt arbete.

Läs intervjun med Ia här