Viktig information om Corona-viruset

2020-03-13, 09:36

Om du har förkylningssymtom - kom inte till sjukhuset! Läs mer 

Anette Wanner

Anette är medicinsk sekreterare på Ortopedienheten. Här kan du läsa Anettes berättelse. 

Jag hade i många år haft tankarna på att någon gång börja jobba på ett privat eller ett mindre sjukhus. När jag fick förfrågan om att börja jobba på Capio Lundby Närsjukhus så vågade jag bryta mig loss.

Nu har jag varit anställd på Ortopedienheten sedan 2014 och har aldrig ångrat mig! Det som är roligt att jobba här är att man jobbar som i ett team, vi har ett nära samarbete med både läkare, sjuksköterskor och undersköterskor vilket gör allting lättarbetat. Alla medverkar till att nå verksamhetsmålen och göra förbättringsarbeten.

Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande och består till största del av journaldokumentation, remisshantering, telefoni, där patienterna ringer in för bl a om-/avbokningar, nybesök, recept och förlängning av sjukskrivningar. Vi medicinska sekreterare är de som oftast först kommer i kontakt med patienten via telefon och då är det viktigt att bemöta patienterna professionellt och ge en bra service.

Jag har precis blivit facklig representant för Vision, vilket är helt nytt för mig och det ska bli väldigt spännande! Jag ser verkligen fram emot denna utmaning.

Jag trivs väldigt bra på mitt jobb, vi har roligt, har en god gemenskap och ställer alltid upp för varandra. När andra enheter på sjukhuset behöver stöd försöker vi även hjälpa varandra över enhetsgränserna. Det gör att man hela tiden får möjlighet att lära sig nya saker. 

Anette Wanner
Medicinsk sekreterare