Viktig information om Corona-viruset

2020-03-13, 09:36

Om du har förkylningssymtom - kom inte till sjukhuset! Läs mer 

Service A-Ö

Här har vi samlat information och råd som kan vara bra att känna till inför ditt besök på Capio Lundby Närsjukhus.

Apotek

Närmsta apotek finns i direkt anslutning till sjukhuset, på Wieselgrensplatsen.

Avgifter

Vi följer Västra Götalandsregionen regler för patientavgifter. 

Bankomat

Bankomat finns i direkt anslutning till sjukhuset, på Wieselgrensplatsen.

Betalning centralreception

Vi föredrar betalkort som betalning, möjlighet till inbetalningskort och kontant betalning finns. Frikort måste visas i kassan, annars riskerar man att få faktura. Glöm inte att spara dina kvitton i ett högkostnadskort, finns att få i kassan. 

Bestrida faktura

Önskar du bestrida en faktura ska du fylla i följande blankett, som skrivs ut och skickas till vår Fakturaenhet, mer info i blanketten Bestrida faktura,pdf

Fotografering/filmning

Det är inte tillåtet att filma eller fotografera i hälso- och sjukvårdens lokaler i Västra Götalandsregionen utan medgivande. 

Hitta till oss

Capio Lundby Närsjukhus ligger centralt på Hisingen i Göteborg, cirka 10 minuter från centrum. Du hittar till oss både med kollektivtrafik, Flexlinjen och bil.

Mat och dryck

Det finns ett brett urval av kaféer, restauranger och mataffärer på Wieselgrensplatsen. På vårdavdelningen serveras vid behov enklare förtäring för patienter.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med mobilt bankID kan du via e-tjänsterna kontakta din mottagning när det passar dig och du får svar inom några dagar. Du kan t ex  av-/omboka tid, förnya recept, skriva egenremiss, läsa din journal (läs mer nedan) eller beställa journalkopior. 

Alla våra specialistenheter är anslutna till dessa dygnet-runt-öppna tjänster, direktlänkar finns på varje enhets sida, välj under Vårdutbud. 

Journal på nätet, journalbeställning

Med mobilt bankID kan du på ett säkert sätt via en av 1177 Vårdguidens e-tjänster "Journalen" läsa din journal på nätet. 

Önskar du kopior av din journal före december 2016 kan du beställa det antingen via inloggning på 1177.se eller genom en journalbeställning som du fyller i, signerar och skickar till oss. Då tillkommer en avgift på 50 kr fr o m 10 sidor, därefter 2 kr/sida, max 300 kr. Porto över 20 g och ev postförskott tillkommer. 

Läs mer om hur vi hanterar information om dig.

Mobiltelefon

Sekretess och integritet är självklara begrepp hos oss. Vi ber dig använda mobiltelefon med respekt för omgivningen. Besökare till Öron-näsa-halsenheten ombedes stänga av sin mobiltelefon då den stör hörselapparatur.

Mobiltelefon får inte användas för ljudupptagning eller som kamera utan medgivande.

Patientvägledare

Vår patientvägledare kan hjälpa till när det uppstått problem i vården. 

Parkering

Besöksparkering finns i direkt anslutning till sjukhuset. Betalning kan ske med alla kort och mynt.

Rullstol

Det finns en rullstol i entrén för kortare utlåning till patienter som besöker oss.

Sjukresor

I vår entré finns direkttelefoner till taxi, Flexlinjen och sjukresekontoret. Receptionen hjälper gärna till om du behöver hjälp.
Regler för sjukresor hittar du här.

SMS-påminnelser

Här kan du läsa mer SMS-påminnelser.

Telefonkösystem

För att öka tillgängligheten har vi direktnummer med knappval till merparten av våra enheter. Vi använder telefonkösystemet Tele-Q.

Tillgänglighetsdatabasen, TD

TD är en databas som erbjuder information om olika verksamheters fysiska tillgänglighet. Huvudprincipen är att varje verksamhet ska beskrivas så väl att du själv kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte. Vi finns nu med i Tillgänglighetsdatabasen, sök på "Lundby sjukhus" så hittar du samtliga våra enheter.

Tolk

När du ringer och bokar din tid hos oss så meddela om du behöver tolk och på vilket språk. Ibland kanske du vill ta med dig någon nära vän eller anhörig som tolk. För att undvika missförstånd och säkerställa att all information tolkas korrekt rekommenderar vi auktoriserad tolk. Vi anlitar Tolkförmedling Väst.

På 1177 Vårdguiden kan du läsa mer om regler och rättigheter vid behov av tolk.

Öppettider reception och växel

Reception:

Måndag - fredag 7.00 - 16.00, helgfri vardag. Kvällsmottagningar kan förekomma.

xel:
Måndag - fredag 8.00 - 17.00, helgfri vardag. 

Läs vidare