Viktig information om Corona-viruset

2020-03-13, 09:36

Om du har förkylningssymtom - kom inte till sjukhuset! Läs mer 

Välkommen till Dialysenheten

Dialysenheten ger hemodialys (bloddialys) när njurarna inte längre har tillräcklig funktion.

Vi hjälper dig med

  • Dialys
  • Gästdialys 

Lite om behandlingen

En dialysbehandling tar vanligtvis ca 4 timmar. Vid varje plats finns TV med tillgång till kabel-TV. Det är tillåtet att använda egen mobiltelefon. Vid behandlingen rekommenderas oömma kläder, eller patientkläder.

Under behandlingen serveras smörgås med varm eller kall dryck. Ett lagat mål mat ingår också.

Det är möjligt att sköta behandlingen helt eller delvis själv. Du får utbildning i hur maskinen fungerar och allt man bör tänka på under en dialysbehandling, för att sedan kunna sköta behandlingen hos oss på Dialysenheten eller hemma.

Vi jobbar i team

Vi jobbar i team med olika yrkeskategorier för att du som patient ska få den bästa vårdkedjan. På enheten arbetar läkare, sjuksköterskor, dietist, kurator och medicinsk sekreterare. Varje patient tilldelas en patientansvarig läkare (PAL) och en patientansvarig sjuksköterska (PAS). 

Ulf Persson, överläkare
Jan Stenström, överläkare

Hög kvalitet

Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Vi rapporterar till Svenskt Njurregister, SNR, ett nationellt kvalitetsregister som syftar till att förbättra njursjukvården.

Det är viktigt för oss hur du som patient upplever vården, därför gör vi patientnöjdhetsmätningar regelbundet.

Vår ambition är att ge dig som patient en god dialysvård med flexibel och personlig omvårdnad. Vi lägger stor vikt vid att utbilda dig och uppmuntrar till delaktighet i behandlingen.

Så här söker du hit

Vid behov av dialys blir du remitterad till oss. Vi erbjuder även gästdialys. Har du frågor kring det, kontakta vår dialyskoordinator.

Vill du veta mer om privat vård? Kontakta Privatteamet.

/Carina Bråtendal, enhetschef