Viktig information om Corona-viruset

2020-03-13, 09:36

Om du har förkylningssymtom - kom inte till sjukhuset! Läs mer 

Välkommen till Psykiatrienheten

Vid Psykiatrienheten arbetar vi med kognitiv inriktning i öppenvård och fokuserar på snar rehabilitering.

Nyhet - videomöte! Med mobilt bank-ID och en mobiltelefon/dator finns möjlighet att genomföra ett videobesök med din vårdgivare på Psykiatrienheten. Flera av våra enheter kommer att ansluta sig - personligt, smidigt och säkert. Läs mer

Vi hjälper dig med

  • Depressionstillstånd
  • Olika ångesttillstånd såsom paniksyndrom, tvångssyndrom, fobier och generaliserad ångest
  • Stressrelaterade tillstånd

På Psykiatrienheten arbetar vi med kognitiv inriktining i öppen vård och fokuserar på snar rehabilitering och återgång i arbete. Vi har en nära samverkan med primärvården, men även andra viktiga aktörer som försäkringskassa, arbetsförmedling och socialtjänst.

Mer information om  KBT, kognitiv beteendeterapi

Mer informaiton om KMT, kognitiv medvetandeträning som är den vanligaste formen av psykiatrisk sjukgymnastik.

Vi jobbar i team

Vi jobbar i väl sammansatta team med olika yrkeskategorier för att du som patient ska få den bästa vårdkedjan. På enheten arbetar erfarna psykiatriker, psykoterapeuter, medicinska sekreterare samt sjukgymnast med psykiatrisk inriktning. 

Hög kvalitet

Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Det är viktigt för oss hur du som patient upplever vården, därför genomför vi patientnöjdhetsmätningar regelbundet. 

Så här söker du till oss

Du behöver remiss från vårdcentral eller annan vårdinstans. Du kan även skriva en egenremiss, var vänlig och läs denna information först så att du får så bra hjälp som möjligt med din egenremiss. 

Vi tillämpar samma regler och avgifter som gäller inom Västra Götalandsregionen. Vill du som bor i ett annat landsting söka vård hos oss, får du information om vad som gäller hos din vårdgivare eller ditt hemlandsting. Mer information om hur du får vård hos oss.

Har du en sjukvårdsförsäkring bokar du tid via det telefonnummer du har fått från ditt försäkringsbolag. Vill du veta mer om privat vård? kontakta Privatteamet.

/Ulrika Rosell, enhetschef

Läs vidare