Vårdförlopp öppenvård

Är du inbokad på en operation i öppenvård, så får du oftast gå hem samma dag. Men det är viktigt att du vet vad som händer från att du kommer på morgonen tills dess att du får gå hem på kvällskvisten. 

Inför din operation hos oss kommer du få all nödvändig infomation för att din vistelse hos oss ska bli så smärtfri och snabb som möjligt. 

Du är välkommen på dagen för din operation, då du naturligtvis har duschat enligt instruktioner med den antibakteriella tvålen Descutan. Du använder den dagen innan din operation, och samma dag. Totalt tre duschar med tvålen ska du göra, och sen får du klä på dig i operationskläder. Om din operationstid är på morgonen måste du ha fastat från midnatt dagen innan. Det innebär ingen mat och inget vatten. Det är för din säkerhets skull.

Du kommer få smärtlndring och narkos, som du i redan har blivit informerad av sedan tidigare av en narkosläkare. 

Efter din operation får du vakna till på vår uppvakningsavdelning. Där får du något att äta och dricka så att du kommer igång igen efter din operation. När det behövs, får du gå själv på toaletten med viss assistans. Det är viktigt att du så fort som möjligt kommer igång med normala rörelser och aktiviteter för att sätta igång kroppen igen. 

Innan du går hem kommer du att få all den information du behöver vid din hemgång av vårdpersonalen hos oss på Capio Movement. När du känner dig pigg och kry får du åka hem- men se till att ha ordnat med skjuts hem eller annan transport på operationsdagen eftersom du inte får köra själv den dagen.