Efter operationen

Efter din operation får du vila upp dig ordentligt i våra fräscha lokaler. Innan det är dags för hemfärd får du all information du behöver inför din återhämtning. 

På Capio Movement lägger vi stor vikt vid personligt engagemang och att du tar eget ansvar för din rehabilitering. Vi tror också på individanpassad återhämtning. För att du ska ha det så bra som möjligt efter din operation, vill vi att du ska känna dig som vår gäst och inte som en patient.

För att minska risken för komplikationer efter din operation, är det viktigt med tidig mobilisering och träning. Det hjälper våra sjukgymnaster dig med. Lyssna på din kropp och växla mellan träning, promenader och vila. Allt efter din ork och smärta.

Under vårdtiden kommer du att träna några vanliga vardagsmoment tillsammans med vår sjukgymnast och vårdpersonal. Det är bland annat förflyttning i och ur säng, av- och påklädning, gång med hjälpmedel, trappträning och en genomgång av ditt träningsprogram.

Dags för hemgång

Det är bra om du har någon som kan hämta dig efter din operation, annars kan vi vid behov hjälpa till att beställa din hemresa. Tag kontakt med ditt hemlandsting om du har rätt till sjukresa.

Du får med dig en remiss till distriktssköterska för borttagning av dina stygn och förbandsbyte vid behov. Du får även med dig en remiss till sjukgymnast för fortsatt träning.

Du får möjlighet att prata med en läkare och sjuksköterska före hemgång som skriver ut recept på smärtstillande läkemedel som kan lösas ut på valfritt apotek. Ordna i god tid före operation med fullmakt så att någon anhörig eller god vän kan hjälpa dig med att hämta ut dina mediciner på apoteket. Vi går tillsammans igenom all information inför utskrivningen.

Vi kommer att ringa dig inom 1 vecka för att höra hur du har det. Du är givetvis välkommen att höra av dig till oss om du har frågor. Tänk på att du inte är färdigrehabiliterad eller helt smärtfri vid utskrivningen.

Minnet från Movement ska inte bara vara operation, utan även en tid med god omvårdnad, träning och avkoppling i skön miljö. Det ska vara en tid då självförtroendet ökar vilket gör tiden för hemgång lättare.

Återbesök

Du kommer att kallas till ett återbesök till vår sjukgymnast efter din operation. Om du opererat en höftprotes kallas du tre månader efter din operation, har du opererat en knäprotes kallas du för återbesök efter sex till åtta veckor. Besöket beräknas ta ungefär 20 minuter.