Välkommen till oss i Uppsala

På Capio Ögon Uppsala kan vi hjälpa dig med synfelsoperationer, undersökningar för grön och grå starr eller för problem som t.ex. irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning m.m.

Hitta hit

Drottninggatan 1A

753 10 Uppsala

Karta

Öppettider

Helgfri måndag-torsdag kl. 7.30 - 16, fredagar kl. 7.30 - 15.30

Lunchstängt kl. 12 - 13

Kontakta oss

Telefon

018-56 54 00

Måndag - fredag kl. 7-15.30

Verksamhetschef

Ulrica Månsson

Boka bedömning

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Boka tid

Till vår ögonmottagning, som är ansluten till ett landstingsavtal, kan du komma utan remiss. Genom landstingsavtal med Uppsala Läns Landsting utför vi gråstarroperationer. För dem som inte vill eller kan utnyttja den offentligt finansierade vården utför vi även privata gråstarrsoperationer. Eventuell efterstarr behandlar vi med YAG-laser.

Självklart gäller vanlig patientavgift både för mottagningsbesök och gråstarroperationer om du är skriven i Uppsala län.

Har du besvär med dina ögon och vill få detta undersökt hos oss kan du fylla i en egenremiss. När vår doktor har bedömt din egenremiss skickar vi hem en kallelse till dig.  Vanliga  synundersökningar gör du hos din optiker. Observera att om du har akuta/plötsliga besvär ska du istället kontakta 1177.

Ladda ner din egenremiss här

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

 • Behnam Izadi
 • Pekka Niemelä
 • Brshink Koyi
 • Salwa Dilan
 • Jaroslawa Cederblad

Vi erbjuder följande behandlingar

 • Synfelsoperationer

  Beroende på vilken typ och grad av synfel du har så kan vi hjälpa dig. I stort sett alla synfel kan behandlas, antingen med en linsbytesoperation eller med ögonlaser.

  Läs mer om våra synfelsbehandlingar

 • Gråstarroperationer

  Grå starr är en synnedsättande sjukdom som de flesta äldre personer drabbas av. Ögats lins blir grumlig och gör synen gradvis blir sämre. Grå starr behandlas med en operation där linsen byts ut mot en konstgjord lins.

  Läs mer om våra gråstarroperationer

 • Ögonmottagning

  Till vår ögonmottagning kan du komma och undersöka dina ögon för t.ex. synnedsättning, grå och grön starr, skelning, diabetes m.m. Alla undersökningar utförs av våra ögonspecialister och ortoptister.

  Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med på ögonmottagningen

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Här hittar du alla våra e-tjänster

 

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.