Synfel och ögonlaser

För dig mellan 20-45 år

Ögonlaser eller inopererad kontaktlins ?

För den som vill slippa glasögon och linser är ögonlaser idag det vanligaste alternativet. Det innebär att man med en laserstråle förändrar och tar bort delar av hornhinnans ytskikt. De flesta som behandlats är mycket nöjda.
Laserbehandlingar utför vi i Stockholm på vår syterklinik Capio Globen Ögonklinik samt i Örebro hos Holmquist Optik Synsam.

Ibland fungerar det inte med laser, om t ex hornhinnan är för tunn eller man har problem med torra ögon. Då kan vi på Capio Medocular även erbjuda en annan metod, där man lite förenklat, använder sig av en inopererad kontaktlins. Metoden kallas för ICL (Implantable Contact Lens). Den fungerar för nästan alla typer av synfel, ger mycket god synkvalitet och resultat kommer direkt. En specialutbildad linskirurg placerar linsen mellan pupillen och ögats egen lins. Ingreppet tar ca tio minuter och upplevs av de flesta som överraskande enkelt och smärtfritt.

Vid en ICL-operation tar man inte bort eller förändrar vävnaden i ögat. Ångrar eller ändrar man sig av någon anledning är det lätt att ta bort eller byta linsen.

För dig som är 45+

Linsbytesoperation - RLE

För dig som är över 45 år och börjat bli ålderssynt är det en linsbytesoperation, RLE, som oftast är aktuellt. Vid en RLE-operation så byter man ut ögats egen lins mot en specialslipad plastlins som gör att du ser bra på både långt och nära håll. Själva operationen går till precis som vid en gråstarroperation. RLE operationer har vi på Capio Medocular utfört sedan slutet på 90-talet, metoden kallades då CLE.

Capio Medocular ledande inom linskirurgi

Erfarenheten av inopererade kontaktlinser är omfattande. De första operationerna i Sverige gjordes 1997. Totalt har nästan en halv miljon människor runt om i världen fått bättre syn på det här sättet. På Capio Medocular har vi gjort fler operationer än någon annan klinik i Norden. Och det tillsammans med att vi började med RLE i slutet på 90-talet och gör ca 15% av Sveriges alla gråstarroperationer, gör att vi vågar påstå att vi är ledande inom linskirurgi i Sverige

 

Vilka är fördelarna med ICL?

Vilka är fördelarna med inopererad kontaktlinser (ICL)?

• Ingen smärta    
• Du kan ångra dig eller ändra dig. Linsen kan enkelt tas ut eller bytas   
• Synkvaliteten blir mycket god    
• Läkningstiden är kort    
• Synförbättring redan från första dagen   
• Stabila resultat    
• Nästan alla synfel kan behandlas    
• Ett litet ingrepp där man inte tar bort eller förändrar vävnaden i ögat    
• Ingen risk för torra ögon   
• Om du längre fram i livet vill operera din ålderssynthet eller får gråstarr, plockar man lätt ut din ICL och sätter istället in en lins som ersätter din naturliga.