Verksamhet för Livskraft

För att öka livskraften och välbefinnandet hos våra patienter erbjuder vi ett flertal aktiviteter, bland annat taktil massage, sång, MediYoga och qigong.

Aktiviteterna är avgiftsfria och bedrivs i grupp på vår mottagning på Dalens sjukhus. Du kan använda sjukresekort för resan till oss.

Öppet rum för skapande

En skapande verksamhet med aktiviteter som bild, form, musik, texter och rörelse. Öppet rum ger dig som patient tillfälle för gemenskap med andra som befinner sig i en liknande livssituation. Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Sång för alla!

Välkommen att sjunga med oss. Sång ger mycket glädje och är bra för både hälsan och humöret.

MediYoga

En mjuk, lugn yogaform med fysisk, mental och andlig träning i form av enkla fysiska övningar. Passen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. MediYoga är en form av terapi som kan stimulera till att du upplever minskad stress och att smärta lindras.

Qigong

Qigong är en träningsform i lugnare tempo som består av mjuka, harmoniska, cirkelformade rörelser i kombination med andningstekniker. Genom att träna qigong kan du öva upp din smidighet, stärka cirkulationen och uppleva en inre ro och balans. Träningen utförs i stående eller sittande.

Taktil massage

Beröringsmassagen utförs genom lätta strykningar på händer, fötter, rygg eller mage och kan ges med kläder på. Massagen ger smärtlindring, ökar kroppens immunförsvar, förbättrar mag-tarm funktionen och ökar välbefinnandet genom att stimulera utsöndringen av hormonet oxytocin. Vi erbjuder taktil massage på mottagningen och i hemmet.

Kostnad

Samtliga aktiviteter är avgiftsfria.

Anmäl ditt intresse!

Anmäl ditt intresse till ASIH-personalen som kommer hem till dig om du vill få taktil massage eller vill delta i öppet rum för skapande, sång, MediYoga eller qigong.