Verksamhet för livskraft

För att öka livskraften och välbefinnandet hos våra patienter erbjuder vi ett flertal aktiviteter, bland annat massage, körsång, medicinsk yoga och qigong.

Högläsning

En gång i veckan erbjuds individuell högläsning av utbildad skådespelerska.

Musikprojekt

En gång i veckan kommer utbildade musiker och framför levande musik i Palliativa enhetens dagrum.

Öppet rum för skapande

En skapande verksamhet med aktiviteter som bild, form, musik, texter och rörelse. Öppet rum ger dig som patient tillfälle för gemenskap med andra som har en liknande livssituation. Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Sång för alla

Välkommen att sjunga med oss. Sång ger mycket glädje och är bra för både hälsan och humöret. Vi sjunger tillsammans och ackompanjeras av pianist.

Medicinsk yoga

En mjuk, lugn yogaform med fysisk, mental och andlig träning i form av enkla fysiska övningar. Passen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. MediYoga är en form av terapi som kan stimulera att du upplever en minskad minskad stress och att smärta lindras.

Qigong

Qigong är en träningsform i lugnare tempo som består av mjuka, harmoniska, cirkelformade rörelser i kombination med andningstekniker. Genom att träna qigong kan du öva upp din smidighet, stärka cirkulationen och uppleva en inre ro och balans.

Träningen utförs i stående eller sittande.

Taktil massage

Beröringsmassagen utförs genom lätta strykningar på händer, fötter, rygg eller mage och kan ges med kläder på. Massagen ger smärtlindring, ökar kroppens immunförsvar, förbättrar mag-tarm funktionen och ökar välbefinnandet genom att stimulera utsöndringen av hormonet oxytocin.

Kostnad och plats

Aktiviteterna är avgiftsfria och bedrivs i grupp på vår mottagning på Dalens sjukhus och pågår mer eller mindre året runt.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse till vår personal om du vill delta i några av våra aktiviteter.