Handmottagning

Handmottagningen

Har du problem eller smärta i din hand eller underarm? Då kan du vända dig till vår handmottagning för råd och behandling, utan remiss.

Detta erbjuder vi dig

Det händer att handleden ömmar och svullnar, att man får stickningar och domningar i fingrarna eller känner smärta och stelhet i lederna. Hos oss arbetar arbetsterapeut med inriktning på bedömning och behandling av besvär relaterat till händer.

Vi behandlar dig som har en skada eller sjukdom i handen eller armen såsom fraktur, artros eller ledgångsreumatism. Om du har ledbesvär i dina händer kan du erbjudas att delta i vår handträningsgrupp.

Vem kan få hjälp på handmottagningen

Handmottagningen vänder sig till dig med ledbesvär, smärta, överbelastningsreaktioner, stickningar och/eller domningar i händerna. Du kan även få hjälp med rehabilitering efter frakturer eller senskador.

Hur går en bedömning/behandling till

I samtal med dig kartlägger vi och gör en bedömning av dina besvär. Därefter görs en behandlingsplan som syftar till att minska dina besvär och underlätta utförandet av dina vardagsaktiviteter. Behandlingen kan till exempel handla om:

  • Träningsråd
  • Information om ledskydd/ergonomi och avlastande hjälpmedel
  • Utprovning av stödjande ortoser
  • Paraffinbad

Vill du få hjälp?

Kontakta handmottaningen på 08-684 33 714 om du har besvär i hand eller underarm. Du behöver inte ha remiss för att komma till oss!

Avboka tid

Du kan avboka eller lämna återbud dygnet runt på 08-684 33 758.

Avboka tiden minst 24 timmar före inbokat besök. Vid sent återbud eller uteblivet besök får du betala patientavgiften, även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.

Läs mer om avbokning.

Kostnad

Du betalar samma avgift hos oss som för övrig hälso- och sjukvård i Stockholms län. Frikort gäller.

Läs mer om patientavgifter.