Kroppskännedom

Känner du dig trött, stressad, orolig? Eller går du omkring med smärta och spänningar? Då kan gruppträning i kroppskännedom vara något för dig. Du behöver ingen remiss för att delta.

Detta erbjuder vi dig

I kroppen lagras känslor och stress vilket i sin tur påverkar din hållning, andning och hur du rör dig. Kroppskännedomsträning är en behandlingsmetod som hjälper dig upptäcka, förstå och stärka både din kropp och själ. Träningen grundar sig på Basal kroppskännedom och Mindfulness. Den lär dig att vara här och nu samt få en förbättrad relation till din kropp.

Hos oss har du möjlighet att delta i kroppskännedomsträning i grupp och du får även förslag på övningar som du kan göra hemma, utifrån dina behov och förutsättningar. Utöver detta är du inbjuden till två föreläsningar som handlar om smärta och kroppskännedom. Då får du såklart även möjlighet att ställa frågor, dela med dig av dina egna erfarenheter och träffa andra som är i liknande situation.

Vem kan få stöd av gruppträning i kroppskännedom

Du som upplevt långvarig smärta, nedsatt kroppskännedom, stress och/eller problem med spänningar är välkommen till oss. Du behöver ingen remiss för att delta i gruppverksamheten.

Hur går träningen till

Först anmäler du ditt intresse till kroppskännedomsträning och får träffa en av våra medarbetare. Tillsammans går ni igenom vilken träning- eller behandlingsform som passar dig och dina besvär. Om det visar sig att kroppskännedomträning skulle vara bra för dig erbjuds du en plats i gruppen..

Kursen består till största delen av gruppträning i kroppskännedom som leds av fysioterapeut. Du kommer även att få ett individuellt träningsprogram att göra hemma.

Övningarna utgår ifrån kroppens naturliga rörelsemönster och fokuserar på att:

  • Minska muskelspänningar
  • Förbättra kroppshållningen
  • Ge en frihet i andning
  • Skapa medveten närvaro

Till träningstillfällena är det lämpligt om du klär dig i mjuka, bekväma kläder. Det är även bra om du tar med en filt, schal eller liknande eftersom delar av träningen kommer att utföras i liggande och sittande på träningsmattor på golvet.

Vid två kurstillfällen hålls föreläsningar som kommer att handla om smärta och kroppskännedom.

Anmäl ditt intresse

Kontakta oss på 08-684 33 714 om vill anmäla ditt intresse till kroppskännedomsträning.

Du behöver inte ha remiss för att komma till oss!

Avboka tid

Du kan avboka eller lämna återbud dygnet runt på 08-684 33 758.

Avboka tiden minst 24 timmar före inbokat besök. Vid sent återbud eller uteblivet besök får du betala patientavgiften, även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.

Kostnad

Du betalar samma avgift hos oss som för övrig hälso- och sjukvård i Stockholms län. Frikort gäller.

Läs mer om patientavgifter.