Osteoporosskola

Har du osteoporos (benskörhet) och söker efter mer information om tillståndet samt om träning och kost vid osteoporos? I så fall kan vår osteoporosskola passa dig.

 

Osteoporosskolan omfattar föreläsningar och träning med målet att öka kunskap om diagnosen ur flera olika perspektiv samt komma igång med styrke- och fallpreventiv träning.

Vi kommer att träffas vid totalt 12 tillfällen. Träningen leds av våra legitimerade fysioterapeuter och föreläsningarna av olika yrkeskategorier, bland annat dietist, fysioterapeut och arbetsterapeut.

 

Vem kan få stöd av ostoporosskolan

 

Osteoporosskolan vänder sig till dig med diagnostiserad osteoporos (benskörhet) eller osteopeni.

 

Hur går bedömningen till

 

Först anmäler du ditt intresse till osteoporosskolan och får träffa en av våra medarbetare på ett bedömningsbesök. Tillsammans går ni igenom vad du har för slags besvär och vilken tränings- eller behandlingsform som skulle kunna passa dig och dina behov. Om det visar sig att osteoporosskolan passar för dig så tilldelas du en plats på kursen.

 

Träning och föreläsningar

 

Kursen pågår 2 gånger i veckan i 6 veckor. Den innehåller föreläsningar och styrke- och balansträning. Träningen är i cirkelform och vi använder oss både av kroppsvikt och av maskiner.

Anmäl ditt intresse

Kontakta oss på 08-684 33 714 om vill anmäla ditt intresse till osteoporosskolan.

Du behöver inte ha remiss för att komma till oss!

Avboka tid

Du kan avboka eller lämna återbud dygnet runt på 08-684 33 758.

Avboka tiden minst 24 timmar före inbokat besök. Vid sent återbud eller uteblivet besök får du betala patientavgiften, även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.

Läs mer om avbokning.

Kostnad

Du betalar samma avgift hos oss som för övrig hälso- och sjukvård i Stockholms län. Frikort gäller.

Läs mer om patientavgifter.