Styrketräning

Öka din styrka för att klara vardagen bättre! Du behöver ingen remiss för att gå med i vår styrketräningsgrupp.

Detta erbjuder vi dig

Har du av någon anledning fått nedsatt styrka och behöver träna upp den igen? Då kan styrketräning i grupp tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast vara något för dig.

Du kommer att få ett träningsprogram anpassat efter dina behov och önskemål. Det består av stående, sittande och liggande övningar med olika redskap och tyngder. I träningen ingår även ledarledd uppvärmning, nedvarvning och stretch tillsammans med de andra deltagarna.

Du kommer också att få tips på hur du kan fortsätta träningen hemma för att bibehålla styrkan.

Vem kan styrketräna

Träningen vänder sig till dig som är senior och behöver komma igång med styrketräning tillsammans med en fysioterapeut/sjukgymnast efter tidigare skada.

Hur går träningen till

Först anmäler du ditt intresse för styrketräningsgruppen och får träffa en av våra medarbetare. Tillsammans går ni igenom vilken träning- eller behandlingsform som passar dig och dina besvär. Om det visar sig att styrketräning är bra för dig så börjar du gruppen.

Träningen pågår i fem veckor med två träningstillfällen på cirka en timme i veckan. Vid första och sista tillfället kommer du att få testa din styrka, så att du kan se din utveckling. Du kommer att få ett eget individuellt anpassat träningsprogram med olika redskap och/eller med din egen kroppstyngd som motstånd.

Anmäl ditt intresse

Kontakta oss på 08-684 33 714 om vill anmäla ditt intresse till styrketräning.

Du behöver inte ha remiss för att komma till oss!

Avboka tid

Du kan avboka eller lämna återbud dygnet runt på 08-684 33 758.

Avboka tiden minst 24 timmar före inbokat besök. Vid sent återbud eller uteblivet besök får du betala patientavgiften, även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.

Läs mer om avbokning.

Kostnad

Du betalar samma avgift hos oss som för övrig hälso- och sjukvård i Stockholms län. Frikort gäller.

Läs mer om patientavgifter.