Rehabilitering i hemmet

Vi kommer hem till dig som behöver få rehabilitering i din hemmiljö. Du behöver ingen remiss för att träffa vårt hemrehabteam.

Detta erbjuder vi dig

Har du varit sjuk, skadad eller inlagd på sjukhus och behöver rehabilitering för få ditt vardagsliv att fungera? Vi kommer till dig som team eller som enskild arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller dietist. Tillsammans med dig tar vi fram en plan för din rehabilitering, allt utifrån din situation och dina behov.

Målet för hemrehabiliteringen är att din vardag ska fungera så bra som möjligt. Därför erbjuder vi träning av rörelseförmåga, balans och vardagliga aktiviteter. Vi provar även ut hjälpmedel tillsammans med dig och hjälper till med kostrådgivning och bostadsanpassning.

Vem kan få hjälp av rehabilitering i hemmet

Vi erbjuder hemrehabilitering för dig som har bättre möjlighet att återfå så mycket som möjligt av din fysiska och psykiska förmåga genom träning i hemmet eller för dig som inte kan ta dig till mottagningen.

Hur går en bedömning/behandling till

Fysioterapeuten/arbetsterapeuten/dietisten kommer hem dig till antingen tillsammans eller enskilt, utifrån behov. Vid första besöket går du och den eller de du träffar tillsammans igenom dina svårigheter och vad du behöver hjälp med. Utifrån det läggs en rehabiliteringsplan upp. Därefter fortsätter behandlarna att komma hem till dig under rehabiliteringsperioden.

Vill du få hjälp?

Kontakta oss på 08-684 33 714 om du är i behov av rehabilitering i hemmet.

Du behöver inte ha remiss för att komma till oss!

Avboka tid

Du kan avboka eller lämna återbud dygnet runt på 08-684 33 758.

Avboka tiden minst 24 timmar före inbokat besök. Vid sent återbud eller uteblivet besök får du betala patientavgiften, även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.

Läs mer om avbokning.

Kostnad

Du betalar samma avgift hos oss som för övrig hälso- och sjukvård i Stockholms län. Frikort gäller.

Läs mer om patientavgifter.