Joakim Gustafsson

Behandlad med: IntraLase

Bara tanken på att kunna se klart utan glasögon skapade en eufori hos mig. Kombinationen av friheten att både slippa linser och glasögon, kostnaden för dessa samt alla rekommendationer man fick gjorde att jag kände att jag blev tvungen till att undersöka vidare kring vad en behandling skulle innebära.

Det första jag fick genomgå var en kostnadsfri förundersökning för att se om jag överhuvudtaget var lämpad för en behandling. Under förundersökningen fick jag en mer detaljerad beskrivning av vilka behandlingsmetoder som fanns tillgängliga. Carina, som hade hand om mig, var väldigt trevlig och tillmötesgående trots alla miljoner frågor jag hade. Då jag har svårt att slita mig ifrån jobbet samt att jag är för rastlös för att vänta på en längre läkningstid så kom jag fram till att IntraLase var det rätta alternativet för mig trots en högre kostnad.

På väg till behandlingen kände jag en ökande nervositet. Nervositeten avtog mer och mer efter att Doktor Carlos Sjöholm grundligt gick igenom vad jag skulle få genomgå. Så fort de första bedövningspillrena börjat verka var nervositeten helt frånvarande och jag kände ingen som helst oro när jag gick in i operationssalen. All utrustning såg väldigt modern ut och Carlos berättade hela tiden om de olika momenten under operationens gång. Jag fick sen åka hem och då jag fortfarande var lite groggy så var det inga som helst problem att somna när jag väl la mig i sängen. Kan dock tillägga att ögonen rann en hel del. Jag vaknade igen efter några timmar och märkte att jag redan började kunna se bättre än jag kunde utan glasögonen även om ögonen var lite ömma. Då och då fick jag använda mig av antiinflammatoriska ögondroppar som jag hade fått med mig hem.

När jag vaknade dagen därpå och tittade ut genom fönstret så märkte jag att jag kunde se alla trädens löv knivskarpt utan att jag ens hunnit sätta på mig glasögonen. Lyckan som jag fann mig i då går verkligen inte att beskriva. Det kändes som att jag vunnit en massa pengar på triss eller något för jag ville bara vråla ut av lycka! Jag kände mig lite lätt fånig på jobbet den dagen då jag helt enkelt inte kunde låta bli att le hela tiden. Från och till kändes det under första månaden som att jag till och med hade fått bättre syn än jag hade med mina linser/glasögon...

Ca 6 veckor senare så gick jag tillbaka till kontoret på Kungsgatan för mitt återbesök och fick där reda på att allt hade gått jättebra och att jag även skulle behöva förnya mitt körkort för att slippa punkten där det står att jag behöver glasögon/linser för att köra. Med andra ord får jag även en uppdaterad bild på mitt körkort vilket inte är helt fel!

Idag är det över 2 månader sedan jag utförde operationen och jag vaknar fortfarande upp varje morgon och känner att behandlingen är bland det bästa jag gjort i mitt liv. Att kunna se skarpt hela tiden är till stor fördel då jag är väldigt aktiv med olika sporter. Nu behöver jag inte oroa mig för att linserna ska åka ur, och att inte behöva ha på mig glasögon när jag idrottar är helt underbart.